Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,

Het KLM Open werd door jou ooit de hoogmis van het Nederlandse golf genoemd. Dat moet toch al gauw vijftien jaar geleden zijn. De hele wereld is veranderd en ook golf op topniveau is niet meer wat het toen was. Ik laat LIV in detail maar voor wat het is, maar duidelijk is dat elk conflict invloed heeft op lagere regionen.

Onlangs zei iemand dat de eerste maanden van de DP World Tour 2023 niets voorstelden: slechte spelers, slechte toernooien, geen belangstelling.

Ik weet wel zeker dat het op Bernardus druk wordt en dat het KLM Open de ambiance van een groot toernooi heeft.

Maar is het ook inhoudelijk interessant? Zijn er wel voldoende goede spelers? Zijn de Nederlanders goed genoeg om een rol van betekenis te spelen?

De vraag is of het de fans wat kan schelen. Zij zullen weer in groten getale komen. Een andere vraag: ga jij je weer vermaken? Of is de hoogmis nu een reguliere mis geworden?

Groeten en tot op Bernardus,

Jan Kees

Beste JK,

Goh, is het echt alweer zo lang geleden dat ik dat zei? Het zou heel goed kunnen, net zoals je hoe dan ook gelijk hebt dat het andere tijden zijn. Je kan je er nu toch niets meer bij voorstellen dat je een goed decennium geleden naar het KLM Open ging en daar dan zomaar drie spelers uit de top-5 van de wereld in actie zag? Dus wat dat betreft heb je gelijk en is het hoogste er wel vanaf.

De vraag is echter of dat erg is. Eerlijk? Wat mij betreft niet. Natuurlijk is het indrukwekkend om Rory van dichtbij te zien en zou ik benieuwd zijn hoe Rahm het zou doen op Bernardus, maar het niveau van de spelers die er wél zijn is alsnog zó hoog, dat ik nog altijd met open mond zal staan te kijken op de driving range en in de baan. Daarbij is het leuk om de sterren van nu te zien, maar als je later kan zeggen dat je de sterren van morgen nog van dichtbij hebt gezien toen ze net kwamen kijken is misschien nog wel leuker. Ook ómdat niet alles geweldig is.

Om de vergelijking met voetbal maar eens te maken: hoe leuk is het om wéér naar Manchester City tegen Real Madrid te kijken? Ik kan bij wijze van spreken meer genieten van Vitesse tegen Twente omdat het misschien niet net zo goed is, maar wel minstens zo spannend en leuk om naar te kijken.

Op naar Bernardus! 

Martijn