Rowin Caron komt van de Amerikaanse KornFerry Tour naar het KLM Open. (Foto Golfsupport.nl)
Rowin Caron komt van de Amerikaanse KornFerry Tour naar het KLM Open. (Foto Golfsupport.nl)

De andere Nederlanders

Het deelnemersveld voor het KLM Open invullen, is altijd best lastig. Veel beslissingen over wildcards worden door toernooidirecteur Daan Slooter pas in de laatste weken genomen. Toch kunnen we al een aantal namen invullen voor de komende editie op Bernardus Golf.

Daan Slooter zelf licht al een tipje van de sluier. Buiten de vier spelers van de DP World Tour zijn al vier spelers zeker van een startbewijs. ,,Dat zijn Lars van Meijel, Vince van Veen, Rowin Caron en Denny Kloeth’’, vertelt Slooter. ,,Daarnaast is er een plek gereserveerd voor de winnaar van een mini Order of Merit over de drie toernooien Twente Cup en Papendal Open uit 2022 en het Lauswolt Open van dit jaar. Daar komen nog drie spelers voor in aanmerking: Sven Maurits, Jan-Willem van Hooff en Dario Antonisse.’’

Verder moet Slooter nog keuzes maken voor de twee plekken die hij dan nog over heeft. ,,Er zijn drie spelers voor die twee plaatsen. Dat zijn Davey Porsius, Koen Kouwenaar en Kiet van der Weele. Tenzij iemand anders nog iets spectaculairs presteert natuurlijk. Tot slot zijn er dan nog drie plekken voor amateurs, die worden ingevuld door de NGF. Uiteindelijk komen we dan op veertien Nederlanders.’’

Koen Kouwenaar heeft inmiddels te kennen gegeven niet in het KLM Open te spelen. ,,Ik kies voor het toernooi van de Challenge Tour in Denemarken’’, aldus de Brabander, die daarmee de keuze voor Slooter heel makkelijk lijkt te maken.

Vince van Veen

Vince van Veen mag na zeven jaar op herhaling. De 26-jarige golfer uit Almere speelde in 2016 voor het laatst mee in het KLM Open. Twee jaar eerder was hij er ook al bij. Van Veen slaagde er beide keren niet in de cut te overleven.

Deze keer dankt Van Veen zijn uitnodiging aan een overwinning vorig jaar op de Alps Tour, waardoor hij uiteindelijk dit jaar zijn opwachting mag maken op de Challenge Tour. Dat gebeurde tot nu toe overigens met niet al te veel succes. Van Veen mocht vier keer starten, maar haalde vier keer het weekeinde niet. Hopelijk lukt dat wel in zijn derde KLM Open.

Rowin Caron

De meeste verrichtingen van Rowin Caron hebben een beetje buiten ons blikveld plaats. De laatste jaren speelde hij vooral op de Latin America Tour, maar dit seizoen komt de golfer die op de eerste dag van het KLM Open dertig jaar wordt uit op de KornFerry Tour.Dat is het niveau direct onder de PGA Tour. Dat is nog wel even wennen voor Caron, die in zijn eerste vier events de cut miste.

Overigens tekende Rowin Caron afgelopen najaar wél voor iets heel bijzonders, namelijk een kaart met slechts 58 slagen. Tijdens een toernooi van de Asher Tour in Californië prpduceerde hij in zijn tweede ronde acht birdies en twee eagles om op twaalf onder par te komen. Daarmee schaarde hij zich in een héél select gezelschap.

Denny Kloeth

De reactie van veel golfliefhebbers is nu voorspelbaar: ’Denny wie?’. Denny Kloeth dus. Pas 15 jaar, speler van The Duke, en onlangs winnaar van het NK tot 18 jaar. Bij dat toernooi was de bonus misschien wel het mooiste: een startbewijs voor het KLM Open. Daar moest de jonge Kloeth wel iets voor doen. De strijd om de titel én het ticket voor het Open eindigde in een play-off met Loran Appel. Pas op de vijfde extra hole werd die strijd beslist in het voordeel van Kloeth.