Tevreden gebruikers van de EziGolf Tourer.
Tevreden gebruikers van de EziGolf Tourer.

EziGolf Tourer, de enige echte oplossing

Golfen gaat nog wel, maar negen of achttien holes lopen red je gewoon niet meer. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor vele anderen. Wat nu als er niks mis is met je schouders, armen, romp en andere lichaamsdelen of zelfs niet met je hoofd? Maar hielspoor, enkel- of knieproblemen beperken de afstand die je kunt lopen?

Tuurlijk heb je dat pasje van Stichting Handicart en daarmee kan je in ieder geval de baan in. Tenminste als er, vooral bij mooi golf weer, nog een buggy beschikbaar is. En eerlijk gezegd: in je eentje in een buggy is gewoon niet leuk. Je mist het contact met je flightgenoten, je voelt je meer ‘invalide’ dan eigenlijk het geval is. In de Handicart rijd je zelf vaak alvast vooruit op zoek naar die afzwaaier van jezelf of een flightgenoot terwijl je liever gewoon zou meelopen met de overige spelers. 

Dat kan met de Tourer. Rijden op de Tourer doe je heel intuïtief, waardoor het overgrote deel van de mensen het inderdaad na één hole doorheeft. Rechts zit een gashendel en links de rem, maar die laatste blijk je in de praktijk nauwelijks nodig te hebben. De Tourer remt namelijk ook op de motor als je het gas loslaat of een helling afrijdt. Wel zo veilig. 

De Tourer is er niet voor gemaakt om te racen, maar het rijden erop geeft wel veel plezier. Hij kan wel harder dan gewoon lopen maar dat heeft niet zoveel zin. Aansluiten in het speeltempo van flight achter flight is prettiger. Maar als je voorgelaten wordt, dan gaat dat wel wat sneller. 

De Tourer is licht van gewicht (33 kilo), inklapbaar en daarmee makkelijk te vervoeren in de auto. De accu is heel eenvoudig op te laden en je kunt hem meenemen naar elke baan die je maar wilt. 

De feedback van gebruikers van de EziGolf Tourer zegt eigenlijk alles over de veelzijdigheid van het apparaat, dat nu ruim een anderhalf jaar leverbaar is in Nederland.

’Stapvoets meerijden met flightgenoten’

"Dat is een groot voordeel van de EziGolf Tourer. Met een buggy ben je eigenlijk nooit een onderdeel van de flight, maar met de Tourer kun je gewoon meerijden met je flightgenoten waardoor je veel meer onderdeel wordt van de flight. Je hebt ook meer contact met de baan, weet veel beter waar je je op de baan begeeft."

’Ik ben niet meer afhankelijk’

"Zeker waar. Bij een buggy ben je altijd afhankelijk van de voorraad die een golfbaan heeft, en je moet bellen om te reserveren. Je eigen Tourer kun je overal mee naartoe nemen. Hij is makkelijk inklapbaar en je schuift hem zo in de auto. Bijna net als een normale trolley."

’Dit is een geweldige oplossing’

"Daar zijn we het natuurlijk mee eens. En wie nog niet overtuigd is, ga hem een keer proberen op één van de 18 golfbanen in Nederland waar je de EziGolf Tourer kunt huren om er uitgebreid kennis mee te maken."

Een keer proberen? Ga naar de website www.ezigolf.nl/waar-te-huur en probeer de Tourer op een van de 18 golfbaan bij u in de buurt.