Kiet van der Weele trots met zijn eerste grote trofee als professional. ,,Nu al de eerste overwinning binnenhalen is erg prettig.’’ (Foto: Alps Tour Golf / Federico Capretti)
Kiet van der Weele trots met zijn eerste grote trofee als professional. ,,Nu al de eerste overwinning binnenhalen is erg prettig.’’ (Foto: Alps Tour Golf / Federico Capretti)

Jonge professional gaat indrukwekkend laag in Toledo

Eerste zege Van der Weele

Kiet van der Weele boekte in Spanje op de Alps Tour zijn eerste overwinning als professional en deed dat geheel in stijl. Na drie ronden stonden er indrukwekkende cijfers op het scorebord. Van der Weele was liefst 22 onder de baan.

Natuurlijk heb je op elke Tour wel banen die je als professional op een goede dag kunt afbreken, maar dan moet het altijd nog maar wel even gebeuren. Kiet van der Weele liet in Spanje even zien hoe je zoiets aanpakt. Na drie dagen bijzonder indrukwekkend golf bleek hij veel te sterk voor de rest, hoewel ook de concurrentie laag ging. Maar Van der Weele koesterde aan het einde van de rit een comfortabele voorsprong van drie slagen op de Spanjaard Jacobo Pastor.

Die marge kwam tot stand na een indrukwekkende reeks. Van der Weele opende op de Palomarejos Golf Club nabij Toledo met een ronde 65, waarin hij ook nog twee bogeys verpakte. De volgende dag kwamen de birdies weer net zo makkelijk en noteerde hij een score van 64, om op de slotdag opnieuw een kaart in te leveren met 65 slagen. En dan tekenen we nog aan dat hole dertien niet echt de vriend was van Van der Weele, want daar leverde hij zowel in de tweede als de derde ronde een slag in. Op de vijfde won hij daarentegen vijf slagen.

Tevreden

Zo boekte Kiet van der Weele zijn eerste zege als professional, nadat hij pas afgelopen najaar zijn amateurstatus opgaf. Uiteraard was hij na zijn laatste ronde tevreden. ,,Vandaag ging echt lekker’’, meldde hij met gevoel voor understatement. ,,De zeven birdies op de eerste negen hielpen mijn ronde echt op gang. En dat waren niet eens enorme putts of zo, maar ik kwam daardoor wel in de juiste stemming en speelde meer vrijuit. Ik heb nog niet de gelegenheid gehad veel toernooien te spelen als professional, maar om nu al de eerste overwinning binnen te halen, dat is wel erg prettig.’’

Naast een berg punten die hem naar de tweede plaats op de ranking bracht, verdiende Van der Weele ook zijn eerste serieuze cheque als professional, ter waarde van bijna zes mille.

Davey Porsius was op de vijftiende plaats de volgende Nederlander op Palomarejos. Hij noteerde een respectabele score van dertien onder (67-69-67). Koen Kouwenaar zag zijn naam terug op plaats 32. Hij was met 67-69-71 goed voor negen onder par.

In de ranking van de Alps Tour bezet Van der Weele dus de tweede plaats. Porsius staat er op de vierde plaats ook uitstekend bij, terwijl Lars Keunen als negende ook nog net in de top tien staat. Hij miste overigens de cut, ondanks een uitstekende eerste ronde in 65 slagen.