Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wat is aquavitaal en uitzwemmen?

BEVERWIJK - Aquavitaal is voor de actieve en vitale senioren. Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. Aquavitaal is hét beweegprogramma voor de actieve senior. Met oefeningen in het zwembad, op passende muziek, versterk je spieren en gewrichten zodat alledaagse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Hierbij houdt de activiteit rekening met onder meer de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer. Kortom, je blijft actief, fit en vitaal! 

Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Jouw spieren, botten en gewrichten blijven lekker soepel. In groepsverband train je op muziek die het tempo van de oefeningen aangeeft. 

Vitale conditie

Je kunt lekker werken aan je vitale conditie. Hierna is het mogelijk om nog even op eigen tempo banen te zwemmen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. 

Waar wordt dit gegeven? In het Sportfondsenbad Beverwijk en het zwembad is rolstoel en rollator vriendelijk. Er is een personenlift aanwezig, voor degene die moeite hebben met traplopen. Er zijn extra grote wisselcabines waar je met rollator makkelijk in kunt omkleden. 

Wanneer zijn de lessen? Aquavitaal wordt gegeven van dinsdag t/m vrijdag van 09.00-09.30 uur. Daarna mag je nog uitzwemmen. Na deze inspanning is het mogelijk om bij de horeca van het zwembad, met elkaar te ontspannen onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. 


Kijk voor meer informatie op de website www.sportfondsenbadbeverwijk.nl. Graag tot ziens in het prachtige zwembad aan de Kuikensweg 84 te Beverwijk.