Leonie Nuijen.
Leonie Nuijen. (Foto: Fotostudio H`kerk)

Je verliest niet alleen je kind…

REGIO - Ik had niet kunnen bedenken dat ik na het verlies van mijn kind nog meer zou verliezen. Alsof het verlies van mijn kind al niet erg genoeg was, kreeg ik te maken met nog meer verlies. Haar woorden dreunen door. Ze komen binnen. En ze heeft gelijk. Wanneer je je kind verliest, blijft het vaak niet bij het verlies van je kind alleen.

Relaties komen ook onder druk te staan

Opeens komen relaties onder druk te staan. Niet bewust maar het gebeurt. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en juist het verschil, zorgt ervoor dat je elkaar niet meer begrijpt.

Niet weten 

Relaties komen ook onder druk te staan doordat we niet weten hoe we kunnen helpen. In onze poging te helpen, zeggen we goedbedoelde maar kwetsende woorden. Bieden we goedbedoelde maar averechts werkende hulp.

Verlies is blijvend

Voordat je er erg in hebt groei je uit elkaar, raak je vrienden kwijt, raak je je baan kwijt…Dan hoor ik haar zeggen: we zijn blij dat we met jou in gesprek zijn gegaan.

Het verlies van onze baby is blijvend. 

Maar die andere verliezen, hebben wij kunnen voorkomen. Wij dreigden elkaar kwijt te raken. Dat is nu niet gebeurd. Ook de relatie met onze ouders, die door het verlies een enorme deuk opliep, is hersteld.

Heel verleidelijk om in rouwbubbel te blijven

Ook hielp je ons de weg weer te vinden naar het werk. Het was heel verleidelijk om in de ‘rouwbubbel’ te blijven. Maar je weet dat je door moet. En ook door wil. 

Eerste stap

Maar wanneer zet je de eerste stap? Ik hoor haar woorden en voel blijdschap. Dit is waar ik het voor doe. 

Ouders (en grootouders) helpen bij het herpakken van hun leven na het verlies van hun (klein)kind.

Heb je je (klein)kind verloren? En behoefte aan hulp? Neem contact met mij op via 0610878636 of mail naar info@dunamiscoaching.nl. website www.dunamiscoaching.nl