Marit Koelman.
Marit Koelman. (Foto: Alana Fotografie)

Over het afkicken van hormoonzalven

IJMOND - Verslaafd raken aan hormoonzalven, kan dat? In ‘Sterk in mijn vel’ beschrijft Marit Koelman haar worsteling met haar toenemende huidklachten en het gebruik van steeds sterkere zalven. 

Boeklancering ‘Sterk in mijn vel’

Het voelt alsof haar lichaam afhankelijk is geraakt. Het boek, dat zondag 4 juni is gelanceerd, biedt een openhartig en inspirerend perspectief op het ontwennen van hormoonzalven en het hervinden van gezondheid.

Eczeem in Nederland

In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met huidklachten zoals eczeem en psoriasis. 

Meestal worden ontstekingsremmende zalven ingezet om de uitslag te verminderen. 

Bij Marit bleven de klachten, ondanks de inzet van sterkere zalven, alleen maar toenemen. Ze blijkt niet de enige. 

Online forum

Via een online forum komt ze in contact met duizenden anderen die dezelfde worsteling hebben doorgemaakt. 

In het boek belicht Marit de uitdagingen van het stoppen met hormoonzalven en de vele symptomen die kunnen optreden tijdens het ontwenningstraject.

Een inspirerend houvast

'Sterk in mijn vel' is niet alleen een persoonlijk verhaal, maar ook een bron van steun en begrip voor anderen die vergelijkbare paden bewandelen. Marit hoopt dat haar verhaal mensen zal inspireren om hun eigen reis naar gezondheid en welzijn te omarmen. 

Het boek is te koop via www.sterkinmijnvel.nl. Het is ook lokaal verkrijgbaar in Beverwijk (Bee Eco en ReadShop), Heemskerk (Arteka, Bruna, Klein Geluk en Stumpel), Heiloo (Bruna) en Uitgeest (Boek- en Kantoorboekhandel Schuyt).