Jan speelt 'Mens Erger Je Niet'.
Jan speelt 'Mens Erger Je Niet'. (Foto: Fotografie José de Jong)

'Niets moet en alles kan'

JULIANADORP  Een potje biljarten, een wandeling maken of rustig puzzelen? Het kan allemaal bij de dagbesteding van Omring. “Niets moet en alles kan”, vertelt Jan van der Wal (75), die elke donderdag en vrijdag te vinden is bij de dagbesteding van Buitenveld in Julianadorp. Fijn voor Jan én zijn vrouw. 

Fijn voor Jan én zijn vrouw

“Goedemorgen Jan! Leuk dat je er bent.” Dagbestedingscoach Margriet Breen heeft de koffie al klaar als meneer Van der Wal (“zeg maar Jan hoor”) om half tien binnenkomt. “Ik kom hier al tien jaar. Het is altijd gezellig.'' Na de koffie is het tijd voor een spelletje. “Mens Erger Je Niet. Dat is mijn favoriete spelletje”, aldus Jan. “Maar we doen van alles hoor. De ene keer gaan we sjoelen. Of als het mooi weer is gaan we wandelen.'' Van iedere dag maakt Jan het beste.

'We zijn er ook om de mantelzorgers te ontlasten'

“Ik doe graag dingen waar ik voldoening uit haal, zoals de dagbesteding. Mijn vrouw vindt het ook fijn als ik hier ben. Op donderdag en vrijdag heeft zij tijd voor zichzelf. Dan kan zij doen en laten wat ze wil.”  “Fijn voor haar, Jan”, zegt dagbestedingscoach Desi Aarts. “We zijn er voor jou, maar we zijn er ook om de mantelzorgers te ontlasten.”

Ben jij- net als Jan - op zoek naar een prettige dag invulling, maar beperkt in je mogelijkheden? Bijvoorbeeld door een chronische ziekte of dementie? Omring biedt dagbesteding in West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en op Texel. Kijk op omring.nl voor meer informatie, neem contact op via 088 - 206 89 10 of mail naar service@omring.nl.