Een Haarlems dak in het centrum is vergroend.
Een Haarlems dak in het centrum is vergroend. (Foto: Universal Greenfields)

Haarlem kan het dak op!

Ook in Haarlem liggen er vele vierkante meters braakliggende platte daken die zich goed lenen voor energieproductie, wateropvang, stedelijke natuur of een plek om te verblijven. Universal Greenfields en de site www.groenedakenhaarlem.nl helpt met de beeld- en prijsvorming voor de aanleg van groene daken. 

Zet groene daken in voor beter leefklimaat

Groen draagt onomstotelijk bij aan een beter leefklimaat, vergroting biodiversiteit en het welbevinden van mensen. Het is daarom een mooie uitdaging om ook groene daken en groene gevels daarvoor in te zetten. Veel mensen vinden groene daken en daktuinen fantastisch, toch zijn vastgoedeigenaren zich vaak niet bewust van de mogelijkheden of is de informatie niet goed voorhanden.

Ook voor Doe-het-zelvers

Universal Greenfields en de site www.groenedakenhaarlem.nl helpt met de beeld- en prijsvorming voor de aanleg van groene daken. Ook voor de Doe-het-zelvers liggen er kansen. Universal Greenfields brengt alle materialen aan huis of je komt even kijken en laadt het zelf in bij daktuincentrum De Mient te Katwijk.

Collectief in de wijk

"Wat wij gemerkt hebben in andere steden zoals Leiden, Den Haag en Amstelveen en wat ook een positieve bijdrage voor Haarlem kan zijn als er collectief in de woonwijk wordt beet gepakt, samen aan je leefomgeving werken,'' vertelt Dirk Roosendaal van Universal Greenfields.

Verdere ontwikkelingen

Ook op het gebied van geveltuinen en gevelgroen zijn er mooie ontwikkelingen in de vorm van bevestigingstechniek, duurzame substraten en een droogteminnend beplantingssortiment, die de woonomgeving verfraaien. Kijk voor meer informatie op www.groenedakenhaarlem.nl 

Een groen dak bij de schuur is niet alleen mooi maar ook praktisch.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding