Wees welkom bij de Veldzicht Hoeve.
Wees welkom bij de Veldzicht Hoeve. (Foto: aangeleverd)

Vergaderen op een unieke locatie? Wees welkom bij de Veldzicht Hoeve

Wil je een keer op een bijzondere plek vergaderen met een (grote) groep mensen uit je bedrijf? Het kan bij de belevingsboerderij en vergaderlocatie Veldzicht Hoeve in ‘t Veld. Constance Veldman, oprichter en mede - eigenaar, legt uit wat dat zo interessant maakt.

Er even helemaal uit

“Als je iets unieks zoekt, weg van kantoor of externe, geijkte vergaderruimtes in bijvoorbeeld hotels, is de Veldzicht Hoeve dé plek. Je bent er even helemaal ‘uit’, midden in het Noord-Hollandse landschap. Het is hier heel rustig en je hebt prachtig uitzicht over de velden. Je rijdt ver weg van de files die altijd richting de Randstad ontstaan, parkeren is geen enkel probleem en wij cateren de hele dag volledig naar wens, met duurzame, lokale producten.” 

Ongedwongen sfeer

Uit onderzoek is gebleken dat het een slimme zet is om belangrijke vergaderingen of interactieve brainstormsessies buiten het eigen kantoorpand te laten plaatsvinden, legt Constance uit. “Mensen zijn in een nieuwe omgeving creatiever en opener naar elkaar. Er hangt vaak een ongedwongen sfeer en dat merk je. Groepen hebben hier alle ruimte om comfortabel te vergaderen, tussendoor te wandelen, een kijkje te nemen in de stal of zelfs een teambuildingsactiviteit te doen. Daarvoor werken we samen met een lokale ondernemer. Je kunt een escapespel spelen, een boerensurvival doen een yogales tussen de strobalen plannen en/of smullen van een BOERbecue.” 

Comfortabel vergaderen


Krachtige wifi

Als je de vergaderruimte boekt, krijg je een dag(deel) beschikking over je eigen ruimte. Tevens is er een mogelijkheid om in groepjes te werken. “Je kunt de grote zaal gebruiken voor vergaderingen met het complete gezelschap, maar je mag ook in kleinere groepen in verschillende ruimtes aan de slag. Het meubilair is flexibel en mag je neerzetten zoals dat voor jullie plannen het handigst is. De ruimtes hebben een prettige, knusse uitstraling en zijn uitgerust met krachtige wifi en een digibord.”

De focus verlegd


Lokale producten

Daarnaast zorgt Constance ervoor dat je de smaken van de directe omgeving proeft als je te gast bent op de Veldzicht Hoeve. “De koffie en thee in de ochtend serveren we met een stuk appeltaart van de lokale bakker, waar mensen altijd lyrisch over zijn. De lunch maken we met lokale producten en geheel volgens het seizoen. De soep maken we bijvoorbeeld van groenten die op dat moment bij boeren in de omgeving te krijgen zijn.” 


Tot november vorig jaar hadden Constance en haar man Joep melkvee, maar inmiddels hebben ze de focus helemaal verlegd naar de belevingsboerderij, waar je ook terecht kunt voor familie-uitjes, rondleidingen, proeverijen en boodschappen in de boerderijwinkel. “Door alle negativiteit en door de wet- en regelgeving had boer Joep geen zin meer om vee te melken en is hij hiermee gestopt. We fokken nu alleen nog jongvee en wij zijn inmiddels grotendeels zelfvoorzienend. Zo gebruiken wij geen gas: onze energie komt van de zonnepanelen op het dak. In een groot bassin vangen wij regenwater op als drinkwater voor de dieren en het voer voor de dieren komt van onze eigen percelen. Voor de inrichting van de ruimtes hebben we meubels hergebruikt en in de boerderijwinkel verkopen wij producten die in de omgeving worden gemaakt, zodat er weinig transport aan te pas komt. Duurzaam leven en ondernemen is voor ons vanzelfsprekend: het is essentieel voor een goede toekomst. Niet alleen voor ons als boeren, maar ook voor consumenten proberen wij mee te bewegen met de ontwikkelingen.” 

Vergaderen op een unieke locatie?