Het waterrijke Ilperveld.
Het waterrijke Ilperveld. (Foto: aangeleverd)

Ontdek ‘het kleine’ van de flora en fauna van het Ilperveld

Nieuws

LANDSMEER - Ontdek tijdens de vaartochten van Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld ten noorden van Amsterdam. Zondag 21 mei is er speciale aandacht voor de kleine dieren en planten. 

In de mooiste tijd van het jaar vaart de fluisterboot weer uit. Vaar mee en geniet van de natuur vanaf het water in het fraaie Ilperveld. De vaartocht gaat tussen de vele eilandjes van trilveen door en onderweg ontdek je de schoonheid van dit prachtige natuurgebied, met speciale aandacht voor de ontluikende natuur.
De schipper en gids vertellen onderweg over de bijzonderheden en wijzen onder andere op de weidevogels en hun jongen en de bloeiende voorjaarsbloemen aan de waterkant. Genieten dus, je ziet en hoort de natuur op zijn mooist.
De excursieboot komt echt heel dicht bij de weidevogels. Neem eventueel een verrekijker mee.
Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.
Op de boot is ook plek voor rolstoelen. Neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

 Zondag 21 mei van 13:30 tot 15:30 uur. Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Een van de vaste bewoners.