Piet Tuytel.
Piet Tuytel. (Foto: aangeleverd)

Ruimtelijk werk bij EXP.23

Nieuws

EDAM - EXP.23 organiseert jaarlijks een aantal tentoonstellingen met werk van beeldend kunstenaars en vormgevers.

Vier kunstenaars presenteren nog tot 20 mei hun werken bij de tentoonstelling Kleinbeeld. Het is de eerste tentoonstelling van Exp.23 waarin de kunstenaars ruimtelijk werk laten zien. Cor van Dijk, Lies van der Sluis en Piet Tuytel met staal, Bart Kelholt met brons.

De tentoonstelling is donderdag t/m zaterdag te bezichtigen, van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak. Neem hiervoor contact op via tel. 06-22108690. Iedereen is van harte welkom.

Cor van Dijk uit Acquoy maakte jarenlang middelgrote beelden die werden samengesteld uit blokken deels bewerkt staal. De verdeling van vormen en belijningen in combinatie met de structuur van het materiaal zijn voor hem belangrijk. Vanaf 2003 maakt hij ook kleiner werk in oplage: multipels. 

Bart Kelholt uit Amsterdam maakt overwegend kleine beelden uit brons. Niet gegoten maar opgebouwd uit zelf vervaardigde onderdelen die aan elkaar worden gesoldeerd. Het werk is volstrekt autonoom en verwijst in niets buiten de werkelijkheid van het beeld zelf. In het atelier van de kunstenaar staan wel meer dan 50 beelden, elk met een eigen intensiteit. Als die verloren gaat, bijvoorbeeld door de ontwikkelingen in het werk, worden beelden omgesmolten om te dienen als materiaal voor nieuw werk.

Lies van der Sluis uit Broek in Waterland maakt sinds enkele jaren kleine beelden die uit 4 cm dikke staalplaat worden gesneden. De kleine elementen kunnen op speelse wijze worden geschakeld tot grotere objecten. De natuur is voor haar een belangrijke bron voor de eenvoudige vormen waarmee zij haar werk opbouwt.

Piet Tuytel uit Haarlem heeft als kunstenaar een groot oeuvre opgebouwd met beelden, multipels, tekeningen, fotografie en grafiek. Hij werkt vaak seriematig. Het werk in de tentoonstelling is uit zijn laatste periode en bestaat uit verschillende soorten profielen die in de constructiebouw worden gebruikt. Zijn werk is dwars en eist op dwingende wijze een eigen ruimte op.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding