Een nette tuin zorgt ervoor dat iemand prettiger woont.
Een nette tuin zorgt ervoor dat iemand prettiger woont. (Foto: Aangeleverd)

WelzijnWonenPlus zoekt tuinvrijwilligers

Nieuws

LANDSMEER - WelzijnWonenPlus zoekt vrijwilligers om het tuinteam te versterken. Iedereen die van tuinieren houdt en het fijn vindt anderen te helpen is welkom. 

Een nette tuin zorgt ervoor dat iemand prettiger woont. Mensen blijven immers steeds langer thuis wonen en niet iedereen kan hulp hierbij krijgen vanuit het eigen netwerk. Met een vrijwilligersteam ondersteunt WelzijnWonenPlus senioren, mensen met een bepekring of chronische ziekte bij lichte werkzaamheden in de tuin, als dit voor hen een zorg is. 

Een tuinklus duurt ongeveer anderhalf à twee en omvat werkzaamheden als snoeien, onkruid wieden, grasmaaien en planten verpotten. Er staat vrijwilligersvergoeding tegenover van € 5,00 per uur (maximaal 2 uur per keer). 

Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij het servicepunt van WelzijnWonenPlus Landsmeer (Dr. M.L KIngstraat 2b). Dat is geopend op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur. Bellen of mailen kan ook (020-4822605; landsmeer@welzijnwonenplus.nl).