Afbeelding
Foto: Butch - stock.adobe.com

Themamiddag KBO Blokker over levenstestament

Nieuws

BLOKKER - KBO Blokker houdt woensdag 17 april in Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80 in Blokker, een themamiddag over het levenstestament. 

De meeste mensen weten wel dat het verstandig kan zijn om bij de notaris een testament te laten maken om vast te leggen wat er na je overlijden met je nalatenschap moet gebeuren. Maar vaak wordt vergeten dat er ook vóórdat je komt te overlijden een periode kan zijn waarin je niet meer in staat bent om zelf alle touwtjes in handen te houden. Het kan zijn dat er dan keuzes gemaakt moeten worden die je zelf niet meer goed kunt overzien. En het is niet altijd duidelijk wie er namens jou kan en mag optreden om jouw zaken te regelen. Het kan gaan om de vraag welke zorg je in de hoge ouderdom zult krijgen, maar ook bijvoorbeeld over het verkopen van je huis wanneer je in een verpleeghuis opgenomen bent.

Simone Alsema-van Duin van het notariskantoor Alsema Van Duin legt tijdens de themamiddag uit welke zaken door middel van een levenstestament geregeld kunnen worden en in welke situaties het verstandig is om dat vooral tijdig te doen. Ook andere juridische vragen die met het levenseinde te maken hebben, kunnen deze middag aan de orde komen. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.

De themamiddag begint om 14.00 uur. Entree is vijf euro, dat is inclusief de consumpties. Ook niet-leden van KBO Blokker zijn hartelijk welkom.