Zondag 7 april staan de spoorwagons weer klaar op het pittoreske station van Medemblik om de lopers te vervoeren naar Opperdoes en Twisk.
Zondag 7 april staan de spoorwagons weer klaar op het pittoreske station van Medemblik om de lopers te vervoeren naar Opperdoes en Twisk. (Foto: Anja Karsten)

Ennatuurlijk Stoomtramloop

HOORN / MEDEMBLIK - De inschrijving van de Ennatuurlijk Stoomtramloop is weer geopend. Zondag 7 april staan de spoorwagons weer klaar op het pittoreske station van Medemblik om de lopers te vervoeren naar Opperdoes en Twisk. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Medemblik Sport.

De combinatie van een avontuurlijk ritje met de historische tram en een prachtige loop door de karakteristieke dorpjes Twisk en Opperdoes terug naar Medemblik maken dit evenement tot een unieke belevenis. De deelnemers stappen om 12.00 uur op de stoomtram in Medemblik en laten zich vervoeren naar Opperdoes waar de drie achterste wagons worden afgekoppeld. Vlot na aankomst vindt de start plaats van de vijf kilometer-loop. De voorste wagons rijden door naar Twisk waar de start van de tien kilometer plaatsvindt. Beide routes voeren je zowel door de gezellige dorpskernen als door het prachtige buitengebied. 

Alle deelnemers finishen tegenover het stationnetje in Medemblik. Een gezondere leefstijl is het streven van veel mensen tegenwoordig. De Stoomtramloop is een prachtige kans om op een ludieke wijze mee te doen aan een prachtige hardloop belevenis. De drempel is laag, de loop heeft een recreatief karakter en is ook voor kinderen een prachtige belevenis. 


Voor elke deelnemer ligt vóór de start een gratis loopshirt klaar, voorzien van de namen van de shirtsponsors. Een shirt van hoogwaardige kwaliteit waarin lopers vaak nog vele jaren plezier hebben. Wil je meedoen aan de Stoomtramloop, schrijf je dan in op de website www.stoomtramloop.nl . Iedereen van 8 jaar en ouder mag zich inschrijven. De kosten bedragen 17,50 euro per persoon, dit is inclusief het mooie loopshirt en de treinkaartjes voor de stoomtram.