Om elk hoekje weer een verrassing.
Om elk hoekje weer een verrassing. (Foto: aangeleverd)

Oproep open-tuinenweekend

Cultuur

REGIO - De maand juni staat bij Groei & Bloei Midden-Kennemerland in het teken van de open-tuinweekeinden. Van 8 tot en met 30 juni vinden die plaats in respectievelijk Heemskerk, Heiloo en Limmen, Akersloot en Uitgeest en Castricum. De vereniging zoekt mensen met groene vingers die zelf die maand hun tuin willen openstellen voor publiek.

Heel voorzichtig begint de lente te komen. Na de krokussen komen de bosanemoontjes, het speenkruid en de prachtige sierkersen in bloei. Bij veel mensen begint het dan ook te kriebelen om ‘iets’ in de tuin te gaan doen.

Tuinclub Groei & Bloei is dan ook al bezig met de planning voor de open-tuinenweekeinden. Mensen die met veel plezier een tuin verzorgen, kunnen zich nu aanmelden om zelf mee te doen aan de open-tuinweekeinden. Het hoeft geen grote tuin te zijn, de schoonheid zit in de liefde die de tuineigenaren in hun tuin stoppen. Vorig jaar was er een deelnemer met een kleine, maar prachtige Japanse tuin: tot in de detail uitgewerkt.

Verhalen

Ook de verhalen van de tuineigenaren zijn altijd bijzonder. Vaak zijn ze begonnen met het weghalen van een paar tegels waarna er een steeds groenere tuin ontstond. Maar ook de uitstraling van de tuin is veranderd, want niet alle ongewenste planten hoeven meer tussen de tegels vandaan te verwijderen.

Aanmelden

Wie het leuk vindt om de eigen tuin een of twee dagen in een van de onderstaande weekenden open te stellen, kan contact opnemen met de coördinator Open Tuinenweekend van Groei & Bloei: karin@wezepoel.nl. Zij vertelt graag meer over deze dagen. Agenda open-tuinweekeinden: 8-9 juni Heemskerk; 15-16 juni Heiloo & Limmen; 22-23 juni Akersloot & Uitgeest; 29-30 juni Castricum. Zie ook www.midden-kennemerland.groei.nl.

Kleurrijke en geurige tuinen.