Buurtsportcoaches Caroline en Mark: sportieve verbinders.
Buurtsportcoaches Caroline en Mark: sportieve verbinders. (Foto: aangeleverd)

Buurtsportcoaches Heiloo stellen zich voor

Sport

HEILOO - Mark en Caroline vormen het nieuwe dynamische duo als buursportcoaches in Heiloo. Sinds begin dit jaar zijn ze de drijvende krachten achter het organiseren en coördineren van diverse sportactiviteiten in de gemeente Heiloo.

Inwoners kunnen Mark en Caroline regelmatig tegenkomen in hun rol als verbindende schakel tussen verschillende partijen binnen de gemeente. Ze weten vraag en aanbod op het gebied van sport en beweging met elkaar te verbinden. Als echte sportmakelaars in de wijk gaan ze verder dan alleen het faciliteren van sportevenementen; ze denken actief mee met verenigingen over onder andere ledenwerving en subsidies. Daarnaast gaan ze met organisaties en inwoners in gesprek over mooie beweeginitiatieven om de gemeenschap te betrekken bij een actieve levensstijl.

Verbindende rol

Voor Mark en Caroline is het nu vooral belangrijk om alle partijen in het netwerk van de gemeente Heiloo te leren kennen. Pas dan kunnen zij echt die verbindende rol op zich nemen. “Wij kijken hiernaar uit en hebben er zin in.”

Heiloo is bekend terrein voor beide buurtsportcoaches. Mark is geboren en getogen in Heiloo en Caroline is opgegroeid in Castricum. Naast hun professionele inzet zijn Mark en Caroline ook in hun vrije tijd actief bezig met sport. Mark hockeyt bij HV de Terriërs en houdt van hardlopen, fietsen, zeilen en skiën. Caroline doet graag krachttraining bij ‘t Gymlokaal, maar doet ook graag aan mountainbiken, hardlopen en skiën. De buurtsportcoaches zijn dan ook regelmatig te zien rondom Sporthal Het Vennewater voor een rondje hardlopen samen. Wie doet er met hen mee?

Inloopspreekuur

Wie Mark en Caroline beter wil leren kennen, kan elke donderdag terecht op het speciale inloopspreekuur van 10.30 tot 12.00 uur voor zowel inwoners als organisaties die vragen hebben over het beweeg- en sportaanbod. Het sportieve duo gaat ook graag in gesprek over een mooi beweeginitiatief. De locatie is Sporthal Het Vennewater, direct bij binnenkomst aan de rechterkant.

Wie zeker wil zijn van een plekje kan mailen naar buurtsportcoachheiloo@hollandsportbv.nl. De buurtsportcoaches zijn ook intermediair voor het Jeugdfonds Sport. Ze kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage in de contributie en/of sportattributen.