Kopstukken van HV Heiloo, geflankeerd door burgemeester en wethouder.
Kopstukken van HV Heiloo, geflankeerd door burgemeester en wethouder. (Foto: aangeleverd)

Aangenaam bezoek met bijzondere verrassing

Cultuur

HEILOO - Historisch Museum Heiloo verwelkomde afgelopen week burgemeester Ten Bruggencate en wethouder Opdam. Het ambtelijke duo was nieuwsgierig naar de minitentoonstelling die is gemaakt in verband met de verhuizing van het gemeentehuis. Naast diverse objecten ging de meeste aandacht uit naar de trouwfoto’s van Heilooërs, die ooit zijn gemaakt rond het gemeentehuis.

De serie die steeds groter wordt, geeft een heel mooi tijdsbeeld aan. De foto’s met witte of bloemenbruidsjurken, mantelpakjes, battledress van een bruidegom die naar Indië vertrok of een foto van voor de oorlog. Het is een feest der herkenning.

Ramen gemeentehuis

De burgemeester en wethouder kwamen met een bijzondere verrassing. De Historische Vereniging werd gevraagd of zij in haar museum een plaats vrij kon maken voor drie glazen ramen uit het gemeentehuis. Deze ramen konden moeilijk worden meeverhuisd en Gemeente Heiloo gaat ervan uit dat de Historische Vereniging goed op deze ramen zal passen. Dat gaat zeker gebeuren, want voor de vereniging is het eervol om zo’n mooi cadeau aangeboden te krijgen.

Voorzitter a.i. Jaap de Graaf sprak niet alleen zijn dank uit, maar benadrukte dat hij er trots op is zoiets met historische waarde toevertrouwd te krijgen.

Boekenweek

Historische Vereniging Heiloo viert donderdag 21 maart vanaf 11.00 uur de Boekenweek mee in de bibliotheek. Vrijwilligers zijn die dag aanwezig met foto’s die aansluiten bij het Boekenweek-thema. Er is een leuke prijs te winnen met een foto-kunstpuzzel. 

Tijdens de tot en met zondag 24 maart lopende Boekenweek heeft boekhandel Bruna in de winkel een speciale tafel ingericht met een mooi compleet overzicht van boeken over Heiloo.

Informatie

Wie wil meedoen met de trouwfoto’s kan mailen naar gieltjes@kpnmail.nl. Belangstellenden zijn welkom in het Historisch Museum, gevestigd in het Willibrordusgebouw. Openingstijden: dinsdag 19.00 tot 21.00 uur, weekend 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Zie ook www.hvheiloo.nl.