Eerste winnaar Anouk schrijft haar naam op de gewenste woninglocatie.
Eerste winnaar Anouk schrijft haar naam op de gewenste woninglocatie. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Cultuurkoepel Heiloo vormt decor huizenverloting voor jongeren

HEILOO - Een letterlijke drukte van belang was het, woensdagavond in Cultuurkoepel Heiloo. Daar vond namelijk een verloting van huizen voor Helooër jongeren plaats. Het betreft in totaal dertig koopwoningen in de prijsklasse van net onder de drie ton.

Dertig koophuizen op Parc Westerhoeve

Ooit stonden tientallen bungalows op het park Westerhoeve aan de Westerweg, eigendom van familie Kaandorp. Die karakteristieke vierkante gelijkvloerse recreatiewoningen met platte daken zijn inmiddels verleden tijd, want gesloopt. Eigenaar Theo Kaandorp koester al lang de wens om op het terrein betaalbare koopwoningen voor jongeren uit Heiloo en Limmen te realiseren. Bij de ontwikkeling van Parc Westerhoeve krijgt hij de nodige hulp van vastgoedadviseur Hans de Visser van Corporatiekracht.

Eerste gelukkige

Met een volle bezetting van alle rijen stoelen én zelfs het balkon was Cultuurkoepel Heiloo die avond volledig gevuld. De nodige betrokkenen waren persoonlijk van de partij voor tekst en uitleg én uiteraard voor de zo hoopvolle huizenloting. Zo trok wethouder Ronald Vennik van Heiloo de eerste enveloppe, waaruit Anouk als allereerste gelukkige winnaar rolde.

Woningtekort

Een bijzondere samenkomst met dito opzet en bedoelingen, al grepen buiten de diverse gelukkige winnaars ook menige pechvogels spijtig genoeg mis. Want er is en blijft naast Heiloo en Limmen nog altijd een aanzienlijk woningtekort, niet in de laatste plaats voor jonge starters op de huizenmarkt.