Gezellig actief bezig zijn bij badmintonvereniging ZuidWester.
Gezellig actief bezig zijn bij badmintonvereniging ZuidWester. (Foto: Aangeleverd)

Bereid je voor op de zomervakantie bij Badmintonvereniging ZuidWester

Sport

HEERHUGOWAARD - Pasen staat bijna voor de deur en dus spelen de leden van BV ZuidWester maandag 25 maart hun jaarlijkse paastoernooi, een onderling gezelligheidsevenement. Altijd met leuke partijen, veel plezier en een gezellige nazit. En natuurlijk met chocolade paaseieren en -hazen. “Naast het paastoernooi organiseren we voor onze leden jaarlijks ook een introductietoernooi, een krasse knarren en jonge juppen toernooi, een enkeltoernooi, bedrijventoernooi en we sluiten het jaar altijd ludiek af met het kersttoernooi”, vertelt voorzitter Frank Wijte enthousiast. “Wil je later dit jaar ook wel eens zo’n toernooi meemaken? En jezelf nu in het voorjaar al een beetje voorbereiden op de zomervakantie? Kom dan badmintonnen bij ons en wordt lid.”

Nieuwe leden kunnen eerst twee keer komen proefspelen om te kijken of badminton echt iets voor hen is, om de sfeer te proeven en met de leden mee te doen. En dan speel je deze zomer de sterren van de hemel bij een potje badminton op straat, strand of camping. Ga naar www.bvzuidwester.nl en meld je aan voor proefspelen, dan kun je vanaf maandag 8 of 15 april al meespelen. Frank: “Bij badmintonclub ZuidWester stellen we iedereen, jong en oud, in de gelegenheid om te ontdekken of badminton iets voor je is. Want badminton is individueel sporten, maar ook samen spelen met anderen. Badminton is snel, goede reflexen zijn handig, en iedereen kan het. Je kunt het spelenderwijs leren, het is goed voor je conditie en je kunt het tot hoge leeftijd spelen.”

Proefspelen

Badmintonvereniging ZuidWester is een Dijk en Waardse club waar recreatief sporten, een plezierige sfeer en leuke onderlinge contacten centraal staan. Frank: “Om iedereen in en om Dijk en Waard met badminton én met onze club kennis te laten maken kun je op vrijwel elke maandagavond beginnen met proefspelen. Sportkleding en -schoenen moet je zelf meenemen, voor een goede sfeer en een hoop lol en gezelligheid staat onze vereniging garant. Voor mensen zonder een eigen racket hebben we leenrackets beschikbaar. Aanmelden kan via www.bvzuidwester.nl. Ook kunnen belangstellenden contact opnemen met Leo Groeneweg (leo@bvzuidwester.nl of 06-51380947) of met Arnoud Wilken via arnoud@bvzuidwester.nl. Op onze website is meer informatie over de club en over de toernooien van onze vereniging te vinden.”


Bezoek van de paashaas tijdens het Paastoernooi van BV ZuidWester. - (Foto: Aangeleverd)

Lage contributie

BV ZuidWester speelt elke maandagavond recreatief in de Deimoshal aan de Deimoslaan 13 in Heerhugowaard. Frank: “Recreatief wil zeggen dat de leden onderling met elkaar hun wedstrijdjes spelen, maar dat de vereniging geen lid is van de bond en niet deelneemt aan landelijke competities. De contributie kan hierdoor bijzonder laag worden gehouden op 110 euro per jaar, terwijl je toch lekker fanatiek en gezond bezig bent. Wel neemt een team van de ZuidWester deel aan de onderlinge competitie van een aantal recreatieve verenigingen in de Kop van Noord-Holland. Als je op maandagavond wil komen kijken of lid wil worden kun je dat aangeven via de knoppen aan de onderzijde van de website of door contact op te nemen met Gert van der Kruk via gert@bvzuidwester.nl. Nieuwe leden (vanaf 14 jaar) zijn altijd van harte welkom. Ook onervaren spelers zijn van harte welkom, we organiseren vrijwel doorlopend beginnerstrainingen, zodat je snel de slag te pakken hebt. Daarnaast zijn er ook trainingen waar de gevorderden hun peil weer eens kunnen ophalen.”

Meer weten? Voorzitter Frank Wijte is bereikbaar via 06-53934948 en frank@bvzuidwester.nl. Contact opnemen met secretaris Marieke Weima kan ook, via 06-11143910 of marieke@bvzuidwester.nl.