Margret (l) aan het trainen in de Australische zon.
Margret (l) aan het trainen in de Australische zon. (Foto: Aangeleverd)

Paratriatlete Margret IJdema niet tevreden met vijfde plek in Australië

Sport

HEERHUGOWAARD - Paralympisch triatlete Margret IJdema heeft bij de World Cup wedstrijden in Devonport, Australië de vijfde plaats behaald in de PTWC-klasse. De 48-jarige Heerhugowaardse hoopt genoeg punten bijeen te sprokkelen om zich te plaatsen voor de Paralympics in Parijs, komende zomer.

De vijfde plek was niet waar ze voor naar Australië was gekomen. “Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar dat was niet genoeg in dit sterke veld. Het wereldniveau is hoog en de tijden worden al sneller.” Ondanks haar teleurstelling, is Margret ook trots op wat ze heeft laten zien. “Mijn linker elleboog heeft het zwaar, dus ik kan zeker zeggen dat ik alles heb gegeven.

Afgelasting Abu Dhabi

De eerste teleurstelling kreeg Margret een week eerder al te verwerken, toen de wedstrijd in Abu Dhabi wegens slechte weersomstandigheden werd afgelast. Waar ze had gehoopt op tweemaal podium, bleef het nu dus bij die ene vijfde plaats in Devonport. Ondanks het tegenvallende resultaat staat ze nog altijd negende op de wereldranglijst. “Over de hele wereld zijn er dus maar acht dames sneller dan ik.” 

Sneller dan in 2020

Ze legde het parcours in Australië liefst vijf minuten sneller af dan vier jaar geleden. “Ik had gehoopt dat die megagrote verbeteringen genoeg zouden zijn voor een podiumplek. Maar helaas staat de concurrentie ook niet stil. Zwemmen in de golven ging geweldig, ik kwam als eerste uit het water. Op de handbike kwam de concurrentie elk rondje iets dichter bij en haalden ze mij zelfs in. In de wheeler pakte ik weer wat terug, maar kwam ik op de streep net kort. 

Er zijn nog meer kansen tot aan Parijs, dus ik blijf vooral doortrainen. Heel blijven en gas er op dus!”

Volg Margret’s Road to Paris via margret-ijdema.nl.