Muziek is voor mensen met dementie heel belangrijk.
Muziek is voor mensen met dementie heel belangrijk. (Foto: Aangeleverd)

Dementie... en toch een fijne dag!

DIJK EN WAARD - Alzheimer is een verzamelnaam voor zo’n 54 verwante ziektes die met geheugenproblemen te maken hebben. Dementie is daar één van. Wat kun je doen om een fijn leven te hebben en te houden nadat je de diagnose krijgt?

Drie echtparen, Els en Jan Louwrink, Louise en George Töning en Hilde en Henk Belderok, allen geconfronteerd met dementie, richtten begin 2022 de initiatiefgroep ‘Dementie, en toch een fijne dag’ op. Voor mensen met dementie en hun naasten is het een grote wens om begrepen, gezien en gehoord te worden. Henk Belderok weet daar alles van, omdat hij zelf met de ziekte kampt. Toch is hij heel actief als voorzitter van ‘Dementie...en toch een fijne dag!’ Deze club organiseert leuke, gezellige en leerzame activiteiten voor mensen met dementie, de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers. Zo kun je de komende maanden weer koken, knutselen, quizzen en genieten van muziek met foto’s, elke woensdag van 13.30 tot 16.30 uur in wijkcentrum Arboretum in Heerhugowaard. Woensdag 3 april is de officiële start van het seizoen met een creatief café. Daarnaast worden door ‘Dementie...en toch een fijne dag!’ ook mooie activiteiten georganiseerd in Cool kunst en cultuur.

Blazersensemble

Vrijdag 29 maart kun je om 14.30 uur genieten van een muzikaal optreden van het Blazersensemble Heerhugowaard in het wijkcentrum Arboretum aan het Tamarixplantsoen 1 in Heerhugowaard. Toegang is gratis!

Meer weten over de initiatiefgroep en hun activiteiten? Mail naar hjmag.belderok@quicknet.nl of bel 072-5717150. Om op de hoogte te blijven kun je je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief, met daarin de agenda van het cultureel programma. Geef je op via www.coolkunstencultuur.nl.