Samen sporten bij 2be2gether.
Samen sporten bij 2be2gether. (Foto: Aangeleverd)

Basisschoolleerlingen sporten samen bij 2be2gether

Nieuws

BERGEN/HEERHUGOWAARD - Leerlingen uit groep 3 tot en met 7 van de Van Reenenschool en de Lucebertschool uit Bergen nemen maandag 25 maart deel aan 2be2gether. Op mytylschool De Ruimte in Heerhugowaard doen ze mee aan een sportdag. 

De sportdag is bedoeld om kinderen met en zonder beperking samen te laten sporten. De deelnemers komen van de reguliere basisschool en het speciaal onderwijs. In gemixte teams doen ze verschillende sporten, zoals basketbal en judo. Ook worden er opdrachten uitgevoerd waarbij ze veel moeten samenwerken om het te laten slagen. 

Respect en bewondering 

Bij voorgaande edities bleek dat kinderen met en zonder beperking na de sportdag meer respect en bewondering voor elkaar hadden. De openbare scholen voelen zich vereerd om deel te mogen nemen aan dit evenement, omdat hun motto is dat het onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn en elke leerling zich overal welkom moet voelen. 

2be2gether wordt georganiseerd door Jongerenwerk Bergen van Stichting Welzijn Bergen in samenwerking met de sportleraren van de mytylschool in Heerhugowaard.