Dochter Silva, Ans en zoon Ed.
Dochter Silva, Ans en zoon Ed. (Foto: (Foto's aangeleverd))

Ans wilde nog één keer naar AZ

ALKMAAR - Nog één keer naar haar favoriete voetbalclub, nog één keer genieten van haar mannen in het rood/wit, de geur van het gras én het klaterende applaus van de tribunes. De ernstig zieke Ans (84) wilde het allemaal nog één keer meemaken. Dat lukte zondag 10 maart tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Na de gewonnen wedstrijd kwam Bruno Martins Indi - haar held - persoonlijk afscheid nemen. 

Het stadionbezoek van Ans werd mogelijk gemaakt door Wensenambulance Noord-Holland, de stichting die laatste wensen vervult voor terminale patiënten die uitsluitend liggend vervoerd kunnen worden. 

Rode loper

Zolang als ze zich kan herinneren is Ans fan van AZ. De Alkmaarse heeft al negen jaar een seizoenkaart, waar ze elke thuiswedstrijd trouw vanaf haar vaste plek in het stadion haar club aanmoedigt. Lopen en zitten werd steeds lastiger, waardoor haar eigen plek in het stadion onbereikbaar was. Om toch nog van een wedstrijd te kunnen genieten, werd de hulp ingeroepen van Schalk Stalman, eigenaar-directeur van Triple. Schalk aarzelde geen moment om Ans in zijn skybox uit te nodigen, toen hem werd gevraagd of hij iets kon doen voor deze AZ-fan.  De rode loper werd uitgelegd voor Ans en haar twee kinderen Ed en Silvia. 

Schitterend uitzicht

Ans kreeg met haar brancard een prachtige bij het raam mét een schitterend uitzicht op het stadion. Vanaf die plek kon ze alleen nét niet het hele veld zien en dus werd alles uit de kast gehaald om Ans in het stadion te laten zitten. Dat lukte, zei het met enige moeite. Zoon Ed en dochter Silvia naast haar, voor de allerlaatste keer, onder een dekentje in het stadion. Er was werkelijk niets wat ze zich nog meer kon wensen, dacht Ans. Niets bleek minder waar, want na de wedstrijd kwam Bruno Martins Indi binnenlopen. Ans hield het niet droog, net als haar haar kinderen. Haar grote held kwam persoonlijk afscheid nemen en hij had ook nog de wedstrijdbal met alle handtekening van de spelers meegenomen. Die bal heeft Ans niet meer losgelaten en ging mee naar het Hospice. Rodi Media is sinds 2023 mediapartner van deze stichting die laatste wensen vervult voor terminale patiënten.

Nog één keer van AZ genieten.
Bruno Martins Indi kwam persoonlijk afscheid nemen, mét bal vol handtekeningen van de spelers.
Op weg naar het stadion.
Nog een keer haar geliefde AZ bekijken.
Afbeelding