Marcel Kruse en Machiel Jansen.
Marcel Kruse en Machiel Jansen. (Foto: aangeleverd)

Judoka slaagt voor zwarte band judo

Sport

Zwarte band voor judoka Machiel Jansen

ALKMAAR - Machiel Jansen van Beentjes Judo Sport is zaterdag cum laude geslaagd voor zijn (eerste dan) zwarte band. De Judo Bond Nederland organiseerde de dan-examens in sporthal de Walvis in Beverwijk.  

De Alkmaarse Machiel Jansen is op 6-jarige leeftijd begonnen bij Randers, en kreeg toen les van Ton Huibers en Eveline Beentjes. Hij stopte op 17-jarige leeftijd met judo. Toen zijn zoontje twee jaar geleden ook begon met judo pakte Jansen zelf weer de draad op. Hij had de bruine band toen hij in 1996 stopte met judo. Hij begon enthousiast met trainen. Een van de doelstellingen van Eveline Beentjes om met een eigen judoschool te beginnen was, om ‘oud-judoka’s’ die ooit het tot bruine band hadden geschopt, te helpen met het behalen van de zwarte band. Zo behaalde Marcel Kruse vorig jaar zijn zwarte band. Zaterdag avond was Marcel de uke (valpartner) van Machiel. 

Hij werd, bij de uitreiking van de banden, geprezen om zijn bijzonder goede examen. Hij had als enige met hoge cijfers de drie onderdelen volbracht. De rol van Marcel Kruse is net zo groot als die van Machiel Jansen.