Hanneke de Wit.
Hanneke de Wit. (Foto: aangeleverd)

Concertserie Bach met Hanneke de Wit

Uitgaan

ALKMAAR - Het eerstvolgende concert in de serie Rondom Bach vindt zaterdag 30 maart om 16.30 uur plaats. Sopraan Hanneke de Wit en stadsorganist Pieter van Dijk verzorgen een optreden tijdens het concert in de Grote Kerk.

Sopraan Hanneke de Wit studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar studie aan De Nieuwe Opera Academie. Daarna vertolkte ze diverse operarollen waaronder: Eurydice in Glucks Orfeo ed Euridice met het Orkest van het Oosten, Pamina in Mozarts Zauberflöte in de Amsterdamse RAI en Contessa in Mozarts Le Nozze di Figaro met het Gelders Orkest. Bij de Reisopera zong zij de rollen van Grande Pretresse in Rameau’s Hippolyte et Aricie en Woglinde in de succesvolle productie Wagners Rheingold en Götterdämmerung. 

In 2007 maakte Hanneke de Wit haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Bruckners Derde Mis inf-klein en in 2004 won Hanneke de Wit het prestigieuze Cristina Deutekom Opera Concours. Zij studeerde ook Duitse Taal - en Letterkunde aan de Universiteit Leiden.

 Entree is gratis, wel is het nodig een toegangskaartje te reserveren via www.taqatheaterdevest.nl.