Zevende editie Noord-Hollands Damestoernooi Schaken.
Zevende editie Noord-Hollands Damestoernooi Schaken. (Foto: aangeleverd)

Noord-Hollands Damestoernooi Schaken in Warmenhuizen

Sport

WARMENHUIZEN - Schaakvereniging Warmenhuizen ‘76 houdt zondag 14 april de zevende editie van het Noord-Hollands Damestoernooi Schaken in Dorpshuis Warmenhuizen. Een open en laagdrempelig toernooi dat niet alleen bestemd is voor ervaren schaaksters, maar ook voor beginnende (thuis-_schaaksters vanaf 15 jaar. 

In 2015 organiseerde Schaakvereniging Opening ‘64 uit Sint Pancras voor de eerste keer het Open Noord-Hollandse Dameskampioenschap. Dit schaaktoernooi werd door de deelnemende dames met groot enthousiasme ontvangen. Ook in de jaren daarna was het toernooi en succes. Een specifiek toernooi voor dames helpt om de zichtbaarheid van vrouwen en meisjes in de schaakwereld te vergroten. 

Vrouwen ondervertegenwoordigd 

De schaakvereniging organiseert dit toernooi om de deelname van vrouwen en meisjes in de schaakwereld te bevorderen. Vrouwen zijn namelijk flink ondervertegenwoordigd in het schaken; slechts 5% van de leden van de Koninklijke Schaakbond is vrouw. De vereniging hoopt dat er door dit soort toernooien meer meisjes en vrouwen gaan schaken, op alle niveaus. Hoe meer vrouwelijke leden een vereniging heeft, hoe lager de drempel voor anderen om zich ook aan te melden. 

Aanmelden 

De wedstrijden starten om 10.00 uur, in de inloop vanaf 09.30 uur. Naar verwachting is de strijd rond 16.00 uur gestreden. Aanmelden voor het Noord-Hollands Damestoernooi Schaken kan tot maandag 1 april via dametoernooi@warmenhuizen76.nl onder vermelding van ‘Dametoernooi 2024’. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en woonplaats door te geven en wat je geschatte rating is of dat je een thuisschaakster bent. Er is plaats voor maximaal 50 deelneemsters. Deelname kost 10 euro per persoon, inclusief koffie of thee en een broodje bij de lunch. Het dorpshuis staat aan Dorpsstraat 126 in Warmenhuizen. Meer informatie staat op www.warmenhuizen76.nl