Langedijker Run 2024 op zondag 2 juni.
Langedijker Run 2024 op zondag 2 juni. (Foto: Diane Roozendaal)

Langedijker Run weer in aantocht

Sport

LANGEDIJK - De negende editie van de Langedijker Run staat zondag 2 juni weer op het programma. Een hardloopevenement dwars door de gemeente, met jaarlijks ongeveer 700 deelnemers. 

Er is een afwisselend parcours uitgestippeld door onder andere het wijndomein De Koen. ‘’Dit evenement leeft echt in de regio’’, vertelt medeorganisator Ton Horseling. ‘’Dat is fantastisch, zeker als je bedenkt dat mensen de keuze hebben uit een steeds ruimer aanbod van regionale hardloopwedstrijden. We doen dan ook ons uiterste best om onderscheidend te zijn en jong en oud wat unieks te bieden.’’ Er zijn routes van 5 en 10 kilometer voor zowel teams als individuele deelnemers. Ook is er een kidsrun, met keuze uit 800 of 1200 meter. 

Stichting Kanjerketting 

Een andere verklaring voor de populariteit van de Langedijker Run is volgens Ton dat het inschrijfgeld wordt geschonken aan Stichting Kanjerketting en het Hospice Schagen. Zij zetten zich elk op hun eigen wijze in voor mensen met kanker en hun naasten. ‘’Hierdoor zien we een grote betrokkenheid van deelnemers in alle leeftijdscategorieën. Bijna iedereen kent immers wel iemand in zijn omgeving die door kanker is getroffen’’, aldus Ton. 

Programma 

De kinderen bijten het spits af. De Allente Kidsrun van 800 meter start om 13.00 uur en de 1200 meter om 13.20 uur. De 10 kilometer van Lief Langedijk start om 14.00 uur en de 5 kilometer om 15.20 uur. De Ursem Barten businessrun begint om 15.15 uur. Om 16.00 uur volgt de prijsuitreiking met de Gouden Klinker wisselbeker voor de businessrun. De start en finish van alle afstanden zijn bij restaurant De Burg. 

Inschrijven kan tot en met vrijdag 24 mei via www.delangedijkerrun.nl of ter plekke op de dag zelf tussen 10.00 en 12.00 uur bij restaurant De Burg aan Dorpsstraat 571 in Noord-Scharwoude.