Inwoners krijgen gratis advies over energie besparen en verduurzaming.
Inwoners krijgen gratis advies over energie besparen en verduurzaming. (Foto: aangeleverd)

Mobiele showroom voor energieadvies

DIJK EN WAARD - Inwoners van gemeente Dijk en Waard kunnen gratis advies krijgen over energie besparen en verduurzaming door Duurzaam Bouwloket bij een mobiele showroom. Inwoners kunnen vragen stellen en advies krijgen. De onafhankelijke adviseurs vertellen over subsidiemogelijkheden en de verschillende producten die in de showroom te zien zijn. Gemeente Dijk en Waard biedt dit inwoners gratis aan.

Met ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips, en andere makkelijke maatregelen verbruik je minder energie. En dat scheelt geld. Isolatie en een warmtepomp zorgen voor nog meer energiebesparing. Bezoekers krijgen gratis advies over alle producten, deze producten ook meteen in de showroom te bekijken.

Van energiebesparing tot subsidieregelingen

Wat kan ik doen om de energierekening lager te krijgen? Met eigen ogen zien hoe isolatie materiaal of warmtepomp er van dichtbij uitziet? Welke subsidies zijn er voor mij? De showroom staat tussen 10.00 en 16.00 uur klaar voor bezoekers. Donderdag 21 maart bij winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk en donderdag 4 april bij de Dekamarkt in Sint Pancras. Verder komt de showroom donderdag 16 mei bij winkelcentrum Centrumwaard in Heerhugowaard en donderdag 30 mei bij winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. 


In augustus, september en oktober volgen er nog meer locaties waar de mobiele showroom komt te staan. Het actuele overzicht staat op www.duurzaambouwloket.nl.