Prachtige paasdagen bij Museum Broekerveiling.
Prachtige paasdagen bij Museum Broekerveiling. (Foto: Pexels)

Pasen bij Museum Broekerveiling

BROEK OP LANGEDIJK - Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk staat van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april in het teken van Pasen, met een reeks aan activiteiten. De paashaas heeft alvast een verrassing: hij verstopt eieren op de meest onverwachte plekken van het museumterrein - in de boomgaard, bij de palingrokerij en zelfs in de buurt van de varkens Bram en Betty.

Voor de kleine kinderen is er op eerste- en tweede paasdag een spannende paaseierenjacht. Maar het weekend start al op vrijdag 29 maart - Goede Vrijdag - met een creatieve middag waar kinderen paasversieringen kunnen knutselen.

Paasbrunch

Het hoogtepunt van het weekend is de paasbrunch. De brunch is zondag 31 maart en maandag 1 april tussen 11.00 en 13.00 uur. Aangeraden wordt om tijdig te reserveren via info@broekerveiling.nl. Ook zijn er dagelijkse demonstratieveilingen, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om op het juiste moment te bieden terwijl je op de authentieke veilingbanken zit. Daarnaast is er een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden, met verhalen van de kapitein over de historie van het waterrijke gebied. 

Vers gerookte paling

Vanaf zaterdag 30 maart is de vers gerookte paling weer verkrijgbaar, die ter plekke bereid wordt door een deskundige palingroker. Ook kun je genieten van koffie met appeltaart.