Gezamenlijke maaltijd in de Grote of St.-Bavokerk tijdens Witte Donderdag
Gezamenlijke maaltijd in de Grote of St.-Bavokerk tijdens Witte Donderdag (Foto: Jaap Kroon Fotografie)

Samen aan tafel en mooie gospel in de Grote of St.-Bavokerk

HAARLEM - Vier samen het leven zoals ooit Jezus met zijn vrienden een feestmaaltijd deelde. Donderdag 28 maart is de inmiddels traditionele Witte Donderdagmaaltijd in de Grote of St.-Bavokerk. 

Belangstellenden wordt verzocht iets te eten mee te nemen en te delen en plaats te nemen aan de feestelijk gedekte tafels. Dit jaar is er een bijzondere samenwerking met artiest Elisha Amonoo-Neizer, die een moment van samenzang verzorgd met gospel en soul.

Om 17.30 uur openen de deuren van de Grote of St.-Bavokerk Soep, brood en drinken is aanwezig. Het verhaal van Jezus wordt verteld door dominees Willemijn van Dijk en Tom de Haan. Aanmelden is niet nodig, maar het is wel fijn om te weten hoeveel tafels er moeten worden ingedekt. Stuur daarvoor een mail naar stadsdominee@pghaarlem.nl o.v.v. Witte Donderdag.


Vrijdag 29 maart van 19.30 tot 20.30 uur is een viering met de Johannespassie van Heinrich Schütz, uitgevoerd door de Oude Bavo Cantorij onder leiding van cantor-organist Anton Pauw. Zaterdag 30 maart van 22.00 tot 23.00 uur is de beroemde ‘Paasnachtviering' of Paaswake. Een viering van licht en opstanding. Kijk voor meer informatie en het overzicht op www.bavo.nl