Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Btw op thuisbatterij terugvragen, met of zonder zonnepanelen

Partnerbijdrage

Consumenten die een thuisbatterij kopen bij Agiba Solar – met óf zonder zonnepanelen – kunnen bij de Belastingdienst de btw terugvragen die op de batterij zit. Door de btw-teruggave gaat de terugverdientijd van een batterij omlaag naar zo’n 7 à 8 jaar. Daarmee wordt energieopslag voor consumenten een fantastische investering.

Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij Van Agiba Solar terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt. Met een dynamisch energiecontract is het voor batterijeigenaren mogelijk om te handelen op de energiemarkt. Dit handelen zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer. De software van onze thuisbatterij, kan de batterij laden wanneer de prijs laag is en de batterij weer ontladen - en dus de energie verkopen - als de prijs hoog is.

Al zonnepanelen?

Veel zonnepaneelbezitters hebben in het verleden bij de aankoop van hun zonnepaneelinstallatie al btw teruggevraagd en daartoe een beroep gedaan op de Kleine Ondernemersregeling. Ook die groep consumenten kan de btw op een thuisbatterij terugkrijgen, maar daartoe moeten wel enkele zaken vóóraf geregeld worden. Om teleurstelling achteraf te voorkomen, is het cruciaal om de btw-teruggave vooraf te controleren en te organiseren.

Goedkoop financieren?

De thuisbatterij van Agiba kunt u goedkoop financieren met de Energiebespaarlening van het Warmtefonds.

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@agibasolar.nl of bel ons op 072-7979025 www.agibasolar.nl