DJ's Bert en Marcel maken er een heerlijk dansfeestje van.
DJ's Bert en Marcel maken er een heerlijk dansfeestje van. (Foto: aangeleverd)

Heerlijke dansavondjes op schitterende locatie

Uitgaan

ALKMAAR - Heerlijke dansavondjes voor 25-plussers op een mooie, intieme locatie in Alkmaar. DJ’s Marcel en Bert zijn de initiatiefnemers van Club Timeless en organiseren onder die naam gezellige feestjes, onder meer bij Ten Westen (gasfabriek) aan de Helderseweg. Het eerstvolgende feestje Winter Fest is zaterdag 3 februari.

Die locatie is geweldig!”, zeggen Bert en Marcel, die met Club Timeless iets aan het Alkmaarse uitgaansscène toevoegen dat er nog niet is. “Er zijn diverse grote spelers in de regio waar je kunt dansen op bijvoorbeeld 80/90/00’s muziek, maar de industriële setting van Ten Westen is uniek. Niet te groot en overal loungeplekken waar je met een drankje gezellig kunt kletsen. Dát maakt het uniek en óók nog eens op looptafstand van het station en gratis parkeergelegenheid. In de voormalige gasfabriek is ruimte voor maximaal 200 bezoekers, daardoor blijft het intiem. Doordat het kleinschalig is, bestel je zó je drankjes. Het zijn avondjes waar wij zelf vroeger zo van genoten. Dat misten we in Alkmaar en wij vullen die leegte. We willen het exclusief houden, dus organiseren we Timeless zo’n vier tot vijf keer per jaar. Het moet een feestje worden waar je naar uitkijkt!”

Jonge ondernemers

Club Timeless werkt vaak samen met jonge ondernemers. “Zo wordt de ruimte feestelijk versierd door Chantal van Partijger en de posters ontworpen door Nieuwlight design. Mats Hoogenbosch van Chello Limoncello verzorgt regelmatig heerlijke mixjes en shotjes voor onze bezoekers én jonge dj’s geven we graag een kans. Zo besteden we steeds meer aandacht aan de avondjes waar het uiteraard om gezelligheid én muziek draait. We zijn dol op dansmuziek, van de jaren zeventig tot nu. Als dj’s kijken we vooral wat er op de dansvloer gebeurt. Welke energie is er en wat werkt? De basis is altijd de originele muziek. Dat is anders dan de ‘grote jongens’ waar de muziek vaak voorgeprogrammeerd is. Ook worden de oude nummers aangedikt en voorzien van een onderliggende beat. Daar is natuurlijk niets mis mee, alleen is dat anders dan wij doen. Noem het ouderwets, maar wij kijken liever wat de dansvloer vraagt en passen de muziek daar steeds op aan. Voor velen zal het een feest der herkenning zijn. Ken je dit nummer nog? Het brengt vaak herinneringen van vroeger naar boven. Dat leidt vaak tot mooie gesprekken en dat is precies wat we willen. Je kunt uiteraard een verzoeknummer aanvragen. We draaien ook rustig een remix of classic house-nummer. Een heerlijk avondje stappen op een toplocatie waar je kunt dansen en gezellig kunt kletsen. We zijn om 20.00 uur open en en sluiten om 01.00 uur. Met enige verbazing zien we nu om ons heen dat er ook feestjes zijn die eerder beginnen en eerder eindigen. Dat doen wij al jaren! En heerlijk toch? De oppas kan nog op tijd naar huis en de volgende dag voel je je weer lekker fit. Alleen maar voordelen!”

Winterfest

Het eerstvolgende feestje van Club Timeless is zaterdag 3 februari. Ten Westen (gasfabriek) aan Helderseweg 28 is dan omgetoverd voor de editie Winter Fest. Naast Marcel en Bert is Dokter Disco de gast dj. Het feestje begint om 20.00 uur. Tickets bestel je via www.clubtimeless.nl