De Vereniging Vrienden van de Sloterplas voert zaterdag 16 maart actie.
De Vereniging Vrienden van de Sloterplas voert zaterdag 16 maart actie. (Foto: Brandeisfotografie)

Wat te doen in Nieuw-West

Uitgaan

NIEUW-WEST - Kom actievoeren bij de Sloterplas, ga Mexicaans genieten in Osdorp, laat je pizza bakken bij de Fruittuin van West en lees wat er nog meer te doen is in stadsdeel Nieuw-West komende dagen. Actie tegen het bouwen.

Niet eens met de plannen van de gemeente om een nieuwe Meervaart in/bij de Sloterplas te bouwen?

Laat je dan horen op zaterdag 16 maart van 11.30 tot 12:30 uur. De Vereniging Vrienden van de Sloterplas voert dan actie op de hoek van Meer en Vaart en de Lelylaan. Aanleiding is de wijziging onlangs in de plannen van burgemeester en wethouders om niet alleen het water maar ook de oever - en dus Hoofdgroenstructuur en het beoogd Beschermd Stadsgezicht - te betrekken bij de bouw van een nieuwe Meervaart. Meer lezen? Zie https://vriendenvandesloterplas.nl

Nederland ontmoet… 

Zaterdag 16 maart van 16.00 uur tot 21.00 uur is het weer feest bij De Buren aan de Pieter Calandlaan 84 in Osdorp. In de serie ‘Nederland ontmoet…’ op de derde zaterdag van de maand staat dit keer Mexico centraal. Bezoekers zullen deze middag en avond van de cultuur van dit land kunnen proeven, met zang, dans en eten. Reserveer voor 14 maart je plekje 06 55 98 89 43. Ook als je zelf iets wilt zingen, kun je dat laten weten. Prijs entree: 5 euro. Prijs maaltijd: 6,50 euro (overmaken op NL96INGB0006899551 t.n.v. Buurtvereniging Wildeman). 

Pizza bij de Fruittuin van West 

Zaterdag 16 maart worden bij de Fruittuin van West aan de Tom Schreursweg 48 in Geuzenveld tussen 16:00 en 19:30 uur weer pizza’s in de leemoven gebakken. Reserveren is deze keer niet nodig. De pizza’s kosten €13,50 of €14,50 per stuk. Welke smaak je wilt, kun je ter plekke kiezen. Zie www.fruittuinvanwest.nl voor meer activiteiten.

Voedselverspilling voorkomen 

Weet jij hoe je voedsel moet bewaren om het langer goed te houden? Waar je goedkoper of zelfs gratis voedsel kunt krijgen? Kom dinsdag 19 maart om 13.30 uur (tot 15.30 uur) naar Het Honk aan het Jan de Louterpad 8 in Slotermeer. Daar houden de energieke senioren van ESAN een informatieve, gezellige bijeenkomst over het onderwerp ‘voedselverspilling voorkomen’. Doe de quiz, hoor over tips, trucs en restjesrecepten. Kosten: 2 euro (inclusief koffie/thee en een koekje). Aanmelden: esan@energiekesenioren.nl/06 2300 5074. Zie ook www.energiekesenioren.nl voor alle activiteiten van ESAN. 

Voorlezen op woensdagmiddag (4+) 

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen van vier jaar en ouder bij de OBA Osdorp luisteren naar een mooi, spannend, ontroerend of grappig verhaal. Kom je ook luisteren naar Laura en haar mooiste prentenboeken? Na het voorlezen is er tijd voor een kleurplaat of knutselen. Tijd: 15.15 - 16.00 uur. Toegang is gratis. Adres: Osdorpplein 16. Creatieve DoMiBo Bij Buurtkamer LYCKA aan de Zaventem 81 op Sloterdijk zijn kunstenaars, knutselaars en iedereen die van creativiteit houdt welkom op de DoMiBo, oftewel de Donderdag Middag

Borrel 

Op donderdag 21 maart vanaf 17.30 uur zijn buurtgenoten (ook minder creatievelingen) welkom elkaar in een gezellige sfeer te ontmoeten en bij te praten met hun creatieve buren over wat zij allemaal doen en andere dingen. Meer weten over LYCKA? Zie https://lycka.amsterdam.