Afbeelding
(Foto: Pexels)

Gratis Tegelservice gaat weer rijden

Nieuws

AMSTERDAM - Amsterdammers die tegels verruilen voor groen, kunnen hun tegels gratis laten ophalen door de Tegelservice. 

Veel steen zorgt ervoor dat regenwater niet goed wegloopt én maakt de tuin en de stad warmer op zomerdagen. Groen verkoelt en neemt water op. De gemeente wil de stad groener maken.

De tegels die uit de tuin worden gehaald worden in april, mei, juni, september en oktober in elk stadsdeel gratis opgehaald. Op weerproof.nl is te zien wanneer ze in de buurt worden opgehaald.

Simpel

Het werkt heel simpel: wip de tegels uit de tuin om plaats te maken voor groen. Meld de tegels aan voor de ophaaldag die het beste uitkomt. Zet de tegels op de hoek van de straat, dan haalt de gemeente ze gratis op.

NK Tegelwippen

Tussen 21 maart en 31 oktober 2024 doen veel gemeenten mee met het NK Tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels verruilt voor groen, wint de Gouden Tegel. Amsterdam doet ook weer mee. In 2023 zijn er in Amsterdam bijna 250.000 tegels gewipt en hebben 840 Amsterdammers meegedaan met de Tegelservice. Elke tegel die wordt opgehaald door de Tegelservice, telt mee voor de Amsterdamse score tijdens het NK Tegelwippen.

Handige tips

Weerpoof helpt met handige tips en inspirerende voorbeelden om de tuin groener te maken of het huis minder heet. 

Voor meer informatie: weerproof.nl/tegelservice.