Alies Fernhout sprak de actievoerders toe op de Zuidas.
Alies Fernhout sprak de actievoerders toe op de Zuidas. (Foto: aangeleverd)

Voedselpark Amsterdam voert actie bij de Stopera

Nieuws

AMSTERDAM - Voedselpark Amsterdam heeft de strijd tegen bebouwing van distributiecentra in de Lutkemeerpolder voortgezet op de Zuidas. Hier heeft vastgoedontwikkelaar Proptimize een zogenaamd ‘virtual’ office. Dit is, volgens Voedselpark Amsterdam, het bedrijf dat 55.000 vierkante meter distributieloods wil bouwen op de laatste vruchtbare grond van Amsterdam.

 Zo’n 120 demonstranten kwamen er samen. Zij bouwden een grote grijze distributiedoos over de laatste stukjes groen van het Gustav Mahlerplein. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag met onder andere een toespraak van Alies Fernhout.

Lutkemeerpolder

Vandaag, woensdag 13 maart, is er weer actie tegen het verlies van waardevolle biodiversiteit door de bouw van grijze dozen in de Lutkemeerpolder. Deze keer bij de Stopera van 13.00 tot 16.00 uur.

Voedselpark Amsterdam treedt daar namens ruim 20.000 Amsterdammers en veertig partnerorganisaties, die allen een petitie tegen bebouwing hebben getekend, op en roept de gemeenteraad en het college op om nu echt sociale en groene keuzes te maken. 

Red de beestjes

Het programma ziet er als volgt uit: 12.45 uur verzamelen op het plein voor de Stopera,13.00 uur start van de actie met het motto ‘Red de beestjes, Red ons groen, Stop de verdozing!’. Verschillende sprekers komen aan het woord, er is muziek en de kleintjes kunnen schminken en insectentikkertje spelen.

Deelnemers, groot en klein worden gevraagd tekeningen mee te nemen van dieren, maskers, knuffels of iets anders om de Nederlandse biodiversiteit zichtbaar te maken of stoepkrijt mee te nemen zodat kinderen insecten, vogels en planten kunnen tekenen.