Meervaart is het podium van nieuw talent.
Meervaart is het podium van nieuw talent. (Foto: archief)

Voorronde Kunstbende in Meervaart

AMSTERDAM - Binnenkort barst de 34e editie van Kunstbende-wedstrijd weer los, want tussen 24 maart en 30 april vinden de voorrondes plaats in elke provincie. Tientallen jongeren laten dan hun creativiteit zien in negen verschillende categorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. 

Jongeren kunnen zich aanmelden tot twee weken voor de voorronde via kunstbende.nl. Op 7 april is er een voorronde in Meervaart.

De voorrondes zijn voor iedereen van 13 tot en met 19 jaar en voor iedereen op de middelbare school. Deelnemers mogen in meerdere categorieën meedoen in hun eentje, met z’n tweeën of een hele groep. De act moet zelfgemaakt en -bedacht zijn. Deelname is gratis. Alle deelnemers worden op de voorronde binnen hun eigen categorie beoordeeld door een professionele jury.

Deelnemers maken kans op vele stimuleringsprijzen, van studiotijd tot coaching. Voor veel artiesten is Kunstbende de eerste plek geweest voor hun podiumervaring, vaak een onvergetelijke gebeurtenis. Denk aan Trijntje Oosterhuis, Shay Latokulan en Martin Garrix.

De voorrondes zijn gratis toegankelijk voor publiek. Naast het bekijken van talloze acts kunnen bezoekers deelnemen aan een creatief randprograma, van zeefdrukken tot een silent disco. De invulling verschilt per provincie. Tijdens de voorrondes laat het aanstormend creatief talent zien wat zij in huis heeft en wordt er gestreden om een plekje op de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni 2024 in de Melkweg en club iNN in Amsterdam.


Kunstbende is het podium voor jongeren van 13 t/m 19 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.