Stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans tijdens de opening van speel- en sportplaats Remijden.
Stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans tijdens de opening van speel- en sportplaats Remijden. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke opening vernieuwde speel- en sportplaats Remijden

Nieuws

NIEUW-WEST – De feestelijke opening van de speel- en sportplaats Remijden werd druk bezocht. De vernieuwde speel- en sportplaats telt een oppervlakte van bijna 600 vierkante meter, waar kinderen en jongeren gebruik kunnen maken van speeltoestellen, een voetbalveld en een sportparcours dat na een traject van vier jaar tot stand is gekomen. 

Het uiteindelijke plan voor de speel- en sportplaats is middels een participatietraject met bewoners ontwikkeld. Zij konden tijdens verschillende momenten hun wensen en behoeften delen.

 Sportparcours 

Speciaal voor de gelegenheid had de gemeente samen met partners zoals sportbuurtwerkorganisatie Sciandri, Combiwel Buurtwerk en Wildeman Gezond verschillende activiteiten ter beschikking gesteld. Zo konden buurtkinderen genieten van de springkussen, meedoen aan een prikactie en deelnemen aan bewegingsactiviteiten bij het sportparcours.

Vuilnis prikken

Het idee is dat de bewegingsactiviteiten voor buurtbewoners die voorheen door Wildeman Gezond en Combiwel Buurtwerk in de flats plaatsvonden, voortaan bij het vernieuwde sportparcours worden uitgevoerd. Stichting Vooruit kondigde aan om met hun leden wekelijks in en rondom de speelplaats vuilnis te prikken.

Hart van de wijk

“Als ouders met hun kinderen al vanaf jonge leeftijd spelen en bewegen, dan wordt het een gewoonte om dit op latere leeftijd ook te blijven doen”, zegt stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans. “Bewegen is belangrijk om gezond te blijven. Deze speelplek in het hart van de wijk is eindelijk met en voor de bewoners aangepakt om elkaar te ontmoeten met de mogelijkheid wekelijks samen schoon te maken en te bewegen.”