Pasen en Pinksteren wordt gevierd in de Nieuwe Kerk in Den Helder.
Pasen en Pinksteren wordt gevierd in de Nieuwe Kerk in Den Helder. (Foto: Pexels.com)

Zingend van Pasen naar Pinksteren in Den Helder

Nieuws

DEN HELDER - “Dat kan pas als Pasen en Pinksteren op één dag vallen”. Dat wordt wel gezegd tegen iemand die iets wil wat onmogelijk is. En het kan ook inderdaad niet, want er zitten precies 50 dagen tussen die twee feesten: Pasen als feest van de Opstanding van Jezus uit de dood en Pinksteren als het feest van Zijn ‘terugkeer’ als de Heilige Geest.

De boodschap van Pasen is dat het kwaad en de dood het niet gaan winnen. En de boodschap van Pinksteren is dat een ieder, die Jezus volgt kan rekenen op Zijn hulp en nabijheid door middel van Zijn Geest. Als vanuit dat Evangelie wordt geleegd en als van beide feesten wordt gezongen, vallen Pasen en Pinksteren toch op één dag.

Daarom is iedereen hartelijk uitgenodigd op tweede paasdag, 1 april in de Nieuwe kerk om zingend Pasen en Pinksteren te vieren aan de hand van oude gezangen en liederen uit de bundel van Johannes de Heer.

Iedereen is van harte welkom in de Nieuwe Kerk aan de Weststraat tegenover de brug naar Willemsoord. Aanvang: 16.00 uur. Ontvangst met koffie of thee vanaf 15.30 uur. Het orgel wordt weer bespeeld door diverse Helderse organisten. De leiding is in handen van Wim de Knijff en de toegang is gratis. Wel is er een collectie bij de uitgang.