Tijdens beide paasdagen kun je bij De Helderse Vallei paaseitjes maken.
Tijdens beide paasdagen kun je bij De Helderse Vallei paaseitjes maken. (Foto: aangeleverd)

Proef het voorjaar tijdens Pasen bij de Helderse Vallei

Uitgaan

DEN HELDER – Bij De Helderse Vallei kun je tijdens de paasdagen paaseitjes maken. Niet van chocolade, maar van bloemzaadjes! Een paas- én voorjaarsactiviteit in één. Bovendien kun je je eerste paasdag in de middag melden bij het buitenspeelloket voor ‘buiten de gebaande paden spelen’. Óf ga buiten op expeditie met één van de expeditietassen. Proef het voorjaarsgevoel dus tijdens Pasen bij De Helderse Vallei!

De activiteit ‘Do it together paas(bloemen)eitjes maken’ vindt beide paasdagen plaats van 10.30 tot 16.00 uur. Als je je eigen paas(bloemen)eitje hebt gemaakt, mag je ‘m uiteraard mee naar huis nemen. Verstop je eitje bij jou in de tuin of in de straat, wacht een paar weken en je zult beloond worden met bloemen. Daar maak je niet alleen jezelf blij mee: je zorgt hiermee ook voor voedsel voor de bij! Deze activiteit is geschikt voor kinderen, deelname kost € 2,50 per kind en aanmelden is niet nodig. 

Buitenspeelloket

Wil je eerste paasdag lekker buiten spelen? En vind je het leuk om je te laten verrassen? Kom dan zondag 31 maart tussen 14.00 en 16.00 uur buiten de gebaande paden spelen! Meld je aan bij het buitenspeelloket, beantwoord de vragen van de matchmaker en wacht op jouw persoonlijke buiten-de-gebaande-padenspeelgoed. En dan zit er nog maar één ding op: (buiten) spelen, spelen, spelen! In een ideale wereld raak je nooit uitgespeeld. Daarom worden kinderen én volwassenen uitgenodigd om te komen buitenspelen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt een borg gevraagd, in de vorm van een bedrag of een persoonlijk eigendom. 

Op expeditie

Overigens kun je bij De Helderse Vallei élke dag op ontdekking gaan met ‘De dichtstbijzijnde expeditie ever’. Misschien heb je de tassen al wel in het bezoekerscentrum zien hangen? In deze expeditietassen zitten allerlei leuke spullen waarmee je de natuur op een heel andere manier kunt ontdekken. Dus trek je laarzen aan en kleren die wel tegen een stootje kunnen. Kies je eigen expeditietas en ontdek dat de natuur echt óveral is. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar (jonge kinderen onder begeleiding) en deelname kost nog tot en met Pasen € 1,00 per tas (daarna € 3,50), plus een borg in de vorm van een bedrag of een persoonlijk eigendom; profiteer dus nog van deze introductieprijs.

De Helderse Vallei is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Op de maandagen zijn wij gesloten (behalve natuurlijk Tweede Paasdag). Wil je meer weten over onze activiteiten en wat er zoal bij ons te doen is? Kijk dan op www.deheldersevallei.nl