Vele handen maakten tweehonderd pakketten.
Vele handen maakten tweehonderd pakketten. (Foto: aangeleverd)

Rotary en Voedselbank vullen paaspakketten

REGIO - Een mooi en warm, menselijk gebaar zo vlak voor Pasen. Eerder deze week wisten Rotary Alkmaar-Bergen en Voedselbank Alkmaar het met vereende krachten voor elkaar te boksen, om totaal tweehonderd pakketten samen te stellen. Die worden vlak voor de paasdagen uitgereikt aan mensen die het heel hard kunnen gebruiken. Mede dankzij de nodige donaties van diverse bedrijven in de regio kunnen de gelukkigen in kwestie daarmee ook een vrolijk paasweekeinde tegemoet zien.

Warm gebaar voor vrolijke paasdagen

Rotary Alkmaar-Bergen heeft vorig jaar al een donatie kunnen doen ten behoeve van een schonere koelvrachtwagen voor Voedselbank Alkmaar. Door de intensievere contacten tussen beide organisaties ontstond het initiatief om gezinnen in Alkmaar die een beroep mogen doen op de Voedselbank, met Pasen extra in het zonnetje te zetten. Dus deden alle leden van de Rotary een rondje binnen hun netwerk, om een mooi feestelijk pakket samen te stellen. En dat is gelukt.

Speciaal samengesteld

Zodoende spanden de Rotary-leden zich afgelopen weken samen met mensen van Voedselbank Alkmaar in, om totaal tweehonderd kratjes te vullen met speciaal samengestelde pakketten. Die worden zoals gezegd vlak voor Pasen door de Voedselbank uitgereikt aan mensen die het heel goed kunnen gebruiken.

Zeer dankbaar

“Mede dankzij de enorme medewerking en gulle bijdragen van diverse bedrijven in de regio is dit mooie gebaar mogelijk gemaakt”, vertelt een woordvoerder van de Rotary. “We zijn alle sponsors zeer dankbaar dat we dit gezamenlijk hebben weten te realiseren en wensen iedereen een vrolijk en gezellig paasweekeinde toe.”