Geavanceerd meng- en verpakkingssysteem.
Geavanceerd meng- en verpakkingssysteem. (Foto: aangeleverd)

EMT zet innovatieve stap in Nigeria met geavanceerd meng- en verpakkingssysteem

’T ZAND – EMT, producent van meng-, opzak- en transporteermachines voor de bulkindustrie, maakt wederom indruk op de internationale markt. Het Zandtemer bedrijf, bekend om zijn kunstmestmengmachines die reeds hun weg vonden van Nieuw-Zeeland tot Mexico, breidt zijn horizon verder uit met projecten in landen als Brunei, Nigeria, en Colombia. Dit betekent dat er sinds de oprichting naar meer dan 80 landen is geëxporteerd. Dit voorjaar markeerde een bijzondere mijlpaal met de implementatie van een geavanceerd meng- en verpakkingssysteem in Nigeria.

Onder supervisie

Dit systeem kenmerkt zich door een 120 ton per uur verwerkende “Weighcont continu mengsysteem” en een “Small Bagging Quattro-opstelling”. Deze opstelling maakt het continue mengen en coaten van diverse kunstmestmengsels mogelijk. Na het mengen en het coaten van het product wordt het product door middel van een elevator getransporteerd naar de opzakmachine. Hier wordt het product gewogen voordat het met een maximale snelheid van 120 ton per uur in zakken van 25 tot 50 kg wordt gevuld. De gevulde zakken worden vervolgens genaaid en opgeslagen in het magazijn, klaar voor distributie.

Interesse in werken bij EMT?

Zico Zeeman, vertegenwoordiger van het familiebedrijf, licht toe dat het installeren van dit project en het leveren aan het 80e land gezien word als een belangrijk mijlpaal. ,,Dit succes is het resultaat van jarenlange inzet op duurzame relaties en het leggen van de juiste contacten binnen de niche markt van de kunstmest industrie. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hierbij altijd de doorslaggevende factoren geweest," benadrukt Zeeman.


Deze kwaliteit kan gegarandeerd worden doordat EMT de complete engineering en productie in eigen hand heeft. Zowel de mechanische, pneumatische en elektrische ontwerpen als de software worden intern door EMT ontwikkeld. De productie wordt ook volledig intern georganiseerd met een eigen lasersnijder om roestvrij stalen platen te snijden, kantbank om gesneden onderdelen te buigen en zagerij om stalen kokers en buizen te kunnen zagen. Nadat alle onderdelen op maat zijn worden ze in de las hal vakkundig afgelast voordat ze, na een eventuele coating in de spuiterij, naar de assemblage gaan om compleet geassembleerd en getest te worden. Uiteindelijk worden de machines via containers of trucks vervoerd naar de plaats van bestemming waar ze geïnstalleerd worden onder supervisie van een ervaren EMT-monteur.


De aanpak van EMT, waarbij machines klant specifiek worden ontworpen zodat ze perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van kunstmest markt binnen een regio, onderstreept hun expertise en innovatieve kracht. Het project in Nigeria is een toonbeeld van hoe EMT's technologische vernuft bijdraagt aan de optimalisatie van landbouwproductie wereldwijd, door de klant de mogelijkheid te geven kunstmest samen te stellen die exact voldoet aan de benodigdheden van het land en het gewas om verspilling te voorkomen.


Door de continue groei is EMT opzoek naar collega’s die mee willen helpen deze mooie projecten te realiseren. Interesse in werken bij EMT? Of wil je meer lezen over de projecten die EMT maakt? Bezoek www.emt.tech of neem contact op via 0224-591213 of emt@emt.tech.

Afbeelding