MultIT is een kleinschalige familie-onderneming.
MultIT is een kleinschalige familie-onderneming. (Foto: aangeleverd)

MultIT is de digitale waakhond van je bedrijf

Door: Warner de Weerd

'T ZAND - De hond als beveiliger van je eigendommen…Je ziet ze nog wel privé maar in veel mindere mate zakelijk. Anno 2024 ligt de dreiging om bestolen te worden ook voor een belangrijk deel achter de voordeur, in je computer zelf welteverstaan. Daar ligt de expertise van MultIT uit ’t Zand. Deze kleinschalige Zandtemer familie-onderneming is een topdog als het gaat om het weren van ongenode gasten op jouw netwerk. Databeveiliging? Netwerkbeheer? De juiste softwarekeuze? Systeembeheer en advies op maat? Het wordt je als ondernemer in hapklare brokken aangereikt. 

,,Wij voeren het beveiligingswerk van A tot Z voor je uit , in onderhoud, herstel en de noodzakelijke upgrades”, vertellen de gezichten van het bedrijf, Klaas-Jan en Laura Weel. Zij begrijpen dat een relatie van een ICT-bedrijf met welke onderneming dan ook er een is die verder gaat dan met een reguliere klant. ,,Wij hebben een poortwachtersrol en die verantwoordelijkheid nemen we zeer serieus”, verklaart Klaas-Jan. ,, Zo kunnen wij bijvoorbeeld een beveiligingsscan doen om de zwakke delen van een netwerkbeveiliging bloot te leggen.”


Ofwel: MultIT ontzorgt zijn klanten tot in de haarvaten: er wordt niet zomaar iets gedaan, maar een vakkundig veiligheidsplan gemaakt om de ICT te laten voldoen aan de moderne eisen. ,,Daarbij maken we onszelf niet groter dan we zijn”, vertelt Klaas-Jan. ,,Betrokken, maar ook nuchter: dat is onze identiteit. Dat houdt in dat we ons niet te groot voelen om andere experts bij een opdracht te betrekken indien nodig. Omdat wij als bedrijf al ruim 25 jaar bestaan hebben we een breed netwerk opgebouwd van specialisten op verschillende aangrenzende vakgebieden. Zo borgen we het optimale resultaat.”


En dat niet alleen: ook anderszins denkt MultIT met de klant mee. Het familiebedrijf staat voor een ‘zachte' dienstverlening wat in de praktijk betekent dat er banden voor de lange termijn worden gesmeed met klanten. ,,ICT-beveiliging vraagt daar ook om”, aldus Laura. ,,Je praat over gevoelige gegevens, dan moet er een hechte vertrouwensband zijn tussen twee partijen.”


Om een voorbeeld van dat meedenken te geven: MultIT adviseert ook op het terrein van kostenreductie. De Zandtemer onderneming is een autoriteit in de regio op het gebied van VoIP of anders gezegd internetbellen. ,,Dat scheelt fors in de kosten in vergelijking met traditioneel bellen”, vertelt Laura. ,,Het signaal is ook veel beter dan vroeger omdat in de Noordkop inmiddels op grote schaal glasvezel is aangelegd. En voor de bedrijven die daarover nog niet beschikken: wij kunnen hierin bemiddelend optreden met de leverancier. Ook hierin hebben we reeds ervaring opgedaan.”