De iftars zijn ook bedoeld om als buurt meer naar elkaar te groeien en elkaar beter te leren kennen.
De iftars zijn ook bedoeld om als buurt meer naar elkaar te groeien en elkaar beter te leren kennen. (Foto: Pixabay)

Ontmoet elkaar tijdens de buurt-iftars in Nieuw-West

Nieuws

NIEUW-WEST - Bewoners, buurtorganisaties en ondernemers organiseren tijdens de ramadan gezamenlijke iftars voor iedereen. Deze iftars zijn niet alleen bedoeld om samen te genieten van een gratis maaltijd na zonsondergang, maar ook om als buurt meer naar elkaar te groeien en elkaar beter te leren kennen.

Een iftar is de maaltijd die moslims eten tijdens de ramadan, direct na zonsondergangAlle iftars die hieronder genoemd worden, zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte uitgenodigd om aan te schuiven.

Buurt-iftar Honingraat

Deze iftar staat in het teken van ontmoeting, samenhorigheid en verbinding. Naast een informatiesessie over de Ramadan is er volop gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en samen te genieten van heerlijke gerechten. Reserveer snel een plek op maandag 25 maart  op Slotermeerlaan 103 H, Aanmelden kan via stichtinghetgesprek@gmail.com of via 06 47 77 09 09.

Open lucht-iftar

Iedereen is weer welkom op de grote open lucht-iftar boven op het parkeerdek van Albert Heijn bij het Osdorpplein. Een maaltijd klaargemaakt en geserveerd door de winkelmedewerkers en vrijwilligers. Het eten gebeurt aan lange gedekte tafels, met alle gelegenheid voor mooie gesprekken en momenten met mensen uit de buurt.

Deze iftar is donderdag 29 maart vanaf 19.00 uur op het parkeerdek van Albert Heijn bij het Osdorpplein.

Buurt-iftar Plein 40’45

Op zondag 7 april komen buurtbewoners, ondernemers en lokale helden samen op Plein 40’45. Dit plein vormt het decor voor een avond vol saamhorigheid. Met inspirerende verhalen, boeiende gesprekken en lekker eten wordt nog beter zichtbaar wat er allemaal mogelijk is als er wordt samengewerkt. Heeft u altijd al willen weten hoe u een verschil kunt maken in de buurt? Kom langs en ontdek het zelf.

De iftar is vanaf 18.45 uur op Plein 40’45. Aanmelden via: info@wijzijnplein4045.nl.

De hele ramadan: gratis iftars-to-go

Gedurende de hele ramadan kan er worden genoten van gratis afhaalmaaltijden, verzorgd door de wijkorganisatie Moederskracht. Ongeacht achtergrond, iedereen is welkom om langs te komen en te genieten van heerlijke gerechten.

De afhaalmaaltijden worden verzorgd door de buurtmoeders van Moederskracht in Slotervaart op woensdag en zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur (zolang de voorraad strekt). Adres: Jan Tooropstraat 269. Deze iftars-to-go worden mede mogelijk gemaakt dankzij de donaties van ondernemers en bewoners uit de buurt.