Theatervoorstelling door studenten van Toneelschool Rotterdam.
Theatervoorstelling door studenten van Toneelschool Rotterdam. (Foto: Tine van Wel)

Karaokebar in de polder tijdens LOOF festival

Uitgaan

ANNA PAULOWNA - Johanna’s Bos gaat weer open met een prachtig nieuw seizoen vol optredens van theater en muziek. Op 6 en 7 april vindt het LOOF festival plaats. En het theaterseizoen wordt officieel geopend door Burgemeester Rian van Dam op 6 april om half 14.30 uur. 

Waar is de Mol?

LOOF is een gezellig knus festival op het oude aardappelerf van Johanna’s Bos aan de rand van de Anna Paulownapolder aan de Lotweg, vlakbij het Amstelmeer. Johanna’s Bos heeft naast een locatietheater en mini-camping ook een jong aangeplant voedselbos. Deze winter plantte ze weer 500 bomen, struiken en eetbare vaste planten aan. Tijdens het LOOF festival duiken we in het bodemleven en struin je door het nog jonge voedselbos en ontdek wat er groeit door samen met je kinderen deel te nemen aan de speurtocht “Waar is de Mol”.  

Ongeziene wereld 

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film “Onder Het Maaiveld” maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. Tijdens LOOF kun je genieten van de film in de tijdelijke pop up woonkamer. 

Een karaokebar in de polder!

Tijdens LOOF kun je even helemaal losgaan, iedereen die denkt dat hij kan zingen mag het podium bestijgen. Kom met je vriendengroep en oefen alvast je act. Wordt je Dolly, Micheal, Celine of Barbra of ga je met je vriendengroep The Backstreetboys of de Spice girls nadoen? Zaterdagavond begint de Karaoke in de theaterschuur om 19:30 op zondagmiddag kun je ook lekker zingen vanaf 16:30.

Theatersnacks

Johanna’s Bos heeft al een aantal jaar een samenwerking met Toneelschool Rotterdam. De studenten en alumni’s van Toneelschool Rotterdam komen de hele week voorafgaand werken op locatie. En wat ze hebben gemaakt laten ze natuurlijk zien tijdens LOOF. Er zullen tijdens het weekend verschillende korte voorstellingen getoond worden. Bij mooi weer natuurlijk lekker buiten. Wanneer het weer het niet toe laat hebben we genoeg ruimte binnen.

Het verheugen kan beginnen! Kaartjes zijn  7,50 euro en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee naar binnen. Bekijk het blokkenschema online en bestel alvast je tickets op www.johannasbos.nl/loof-festival/