Vlnr: Cor wentzel, Winnaar Peter Ruitenburg, Danny Kouw en Alex Verbaas.
Vlnr: Cor wentzel, Winnaar Peter Ruitenburg, Danny Kouw en Alex Verbaas. (Foto: aangeleverd)

Peter Ruitenburg wint kampioenschap libre

BREEZAND - In de week van 19  tot en met 23 maart werd in  de grote zaal van Bloemenlust voor de 30ste keer het polders kampioenschap libre gespeeld. Vanwege deze mijlpaal was er ook aandacht vanuit de gemeente Hollandskroon door een bezoekje en een korte toespraak van  de wethouder Mary van Gent. 

De 70 deelnemers die zich hadden aangemeld speelden hun partijen op vier  biljarts hun voorrondes  om een plaats te bereiken op de finale avond  die zaterdags plaatsvond . Op deze finale avond werd er mooi spel en inzet gezien van alle zestien finalisten.  

Oudste deelnemer 88 jaar

Arjan Blaauboer moest vanwege zijn geweldige prestaties in de voorrondes 118 caramboles maken op de finale avond , terwijl de anderen een variatie hadden van 16 tot 38 caramboles. Arjan moest ondanks het maken van 207 caramboles de winst in poule A laten aan Cor Wentzel die alle 3 partijen won. In Poule B bleek Peter Ruitenburg te sterk voor zijn drie tegenstanders. In poule C stootte Danny Kouw zich resoluut de begeerde finale plaats terwijl in poule D Alex Verbaas de winst pakte . Deze vier personen speelden de finale en kruisfinale. Cor Wentzel versloeg Alex Verbaas en Peter Ruitenburg was te sterk voor Danny Kouw . In de Finale wedstrijd was Peter Ruitenburg te sterk voor Cor Wentzel door in slechts veertien beurten de winst van het toernooi pakken . De Organisatie kijkt terug op een goed en gezellig toernooi met zeer gevarieerde deelnemers waarvan de oudste deelnemer al zijn 88ste verjaardag is gepasseerd.


De verdere uitslagen zijn te bekijken op www//polderskampioenschaplibre.nl.