Werk van Frans van Vuuren.
Werk van Frans van Vuuren. (Foto: Aangeleverd)

Expo Frans van Vuuren in Kunstkerk

DIJK EN WAARD - De hele maand april kun je in Kunstkerk Dijk en Waard aan het Kerkplein 1 in Sint Pancras werken bekijken van kunstenaar Frans van Vuuren.

Frans (1950) is een geboren en getogen Amsterdammer en was vóór zijn pensionering werkzaam als directeur van een basisschool. De laatste vijf jaar was hij docent beeldende vorming. Al op jonge leeftijd legde hij met een eenvoudig fototoestel van alles vast. Vooral de natuur inspireerde hem daarbij. De door hem vastgelegde landschappen verwerkt hij in zijn doeken, daarbij geïnspireerd door onder meer de Duitse expressionisten van Die Brücke, der Blaue Reiter, de schilders van het Groninger collectief De Ploeg en de schilders van de Bergense School. "Vorm en kleur in alle eenvoud', dáár gaat het om in Frans zijn werk.

Nog regelmatig ontdekt Frans 'nieuwe' schilders die hem kunnen inspireren. Hij is autodidact en werkt voornamelijk met acryl. Onder het motto 'no cure, no pay' werkt hij ook in opdracht. Meer info vind je op www.fransvanvuuren.nl.

Belangstellenden zijn tussen 1 en 30 april van harte welkom om deze expositie te bekijken in de Kunstkerk. Kijk voor meer informatie op www.

kunstkerkdijkenwaard.nl.

Werk van Frans van Vuuren.