Leden van Nederpopkoor Van Eigen Bodem tijdens een optreden bij de Biesbosch.
Leden van Nederpopkoor Van Eigen Bodem tijdens een optreden bij de Biesbosch. (Foto: AG Heeremans Photography)

Korenfestival Van Eigen Bodem

ALKMAAR – Zing jij graag en lijkt het je leuk om dat in een gezellig koor te doen? Bij Nederpopkoor Van Eigen Bodem is iedereen welkom. Maak zondagmiddag 7 april vanaf 13.30 uur kennis met dit gezelligste koor van Alkmaar tijdens het Kleinkorenfestival in Zaal Meereboer in Oudorp. Ook Vrij-Uit Zingen, Zangkoor Wieringerwaard, shantykoor De Bakzeuntjes en de Kennemerduin Singers zijn van de partij. Ben jij erbij? De entree is slechts 3 euro. 

Nederpopkoor Van Eigen Bodem werd opgericht in 2018 en heeft rond de dertig leden. Het repertoire bestaat uit muziek van Nederlandse bodem, vanaf de jaren zestig tot nu: van The Blue Diamonds tot Miss Montreal.

Thuishonk

Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd in het thuishonk, Zaal Meereboer aan de Hereweg 81 in Oudorp. "Vanaf 19.30 uur druppelen de leden binnen", vertelt voorzitter Anita Stierp. "Dan is er tijd voor een praatje en een kopje koffie. Maar om klokslag 20.00 uur gaat de knop om en moeten we aan de bak." Van Eigen Bodem is een gezelligheidskoor en je hoeft geen noten te kunnen lezen om je aan te sluiten. Nieuwe leden zijn welkom om een keer langs te komen en mee te doen. Anita: "We hebben de komende maanden een volle agenda, met optreden op korenfestivals en evenementen, maar we zingen ook voor de mensen van de dagbesteding of in Zuyder Waert. Dit jaar zijn er plannen voor een optreden met een Zuid-Afrikaanse zanger. Maar eerst is er zaterdag 30 maart een optreden in wijkcentrum De Daalder in Alkmaar (aanvang 14.00 uur) en ons eigen korenfestival, waar we een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken."


Meer weten? Kijk op

vaneigenbodem.jouwweb.nl.

Afbeelding
Afbeelding