Tijdens de warme paasdagen is het extra leuk om er lekker op uit te gaan.
Tijdens de warme paasdagen is het extra leuk om er lekker op uit te gaan. (Foto: Adobe Stock)

Eropuit met de Pasen? Ontdek de stad op een nieuwe manier

Met de paasdagen is het hele gezin lekker een paar dagen vrij en hangt de lente in de lucht. Tijd om eropuit te gaan! Zin om iets leuks te ondernemen tijdens Pasen? Ontdek de themawandeling of boek een escape tour in een historische Nederlandse stad!

LEUKE UITJES OP WARME LENTEDAGEN

Als je gek bent op geschiedenis én spanning is de escape tour een leuke activiteit. Tijdens deze route ontdek je de stad en haar geschiedenis op een bijzondere manier. Met behulp van een app moet je binnen twee uur raadsels oplossen en opdrachten uitvoeren om via een geheime uitgang uit de stad te ontsnappen. Zo kun je bijvoorbeeld belanden in Alkmaar in het jaar 1600 en kruip je in de huid van cartograaf Willem Blaeu. Wegens een fout in een kaart krijgt hij het Spaanse leger achter zich aan en hij moet vluchten. Ben jij snel genoeg? 


Tickets voor deze spannende tocht boek je via escapetours.nl. 

Ontdek de natuur

Als je graag in de natuur wandelt is een themawandeling een leuk uitje, zeker tijdens de warme lentedagen. Tijdens de wandeling geniet je van de lentedieren (zoals koolmeesjes) of de lentebloemen, zoals de meidoorn die in de bloei staat. Tijdens deze wandeling ontdek je de mooiste natuurgebieden, historische steden of je volgt een leuke kasteelroute. Nederland heeft verschillende prachtige kastelen die je al wandelend kunt ontdekken. Niet alleen gezond, maar ook leuk, want je snuift Hollandse cultuur. 


Een themawandeling kun je onder andere boeken bij ANWB.

Tijdens de warme paasdagen is het extra leuk om er lekker op uit te gaan.