Zilver voor de 20-jarige Jacky uit Alkmaar en de negentienjarige Beau uit Julianadorp.
Zilver voor de 20-jarige Jacky uit Alkmaar en de negentienjarige Beau uit Julianadorp. (Foto: aangeleverd)

Skills the Finals - drie zilveren medailles voor Vonk

Nieuws

Drie keer zilver tijdens Skills the Finals

ALKMAAR - Drie keer zilver en twee podiumplaatsen. Met dat mooie resultaat kwamen de studenten van Vonk terug van de landelijke Skills vakwedstrijden in Den Bosch.  

Twee dagen lang streden vmbo- en mbo-teams in Brabant in hun eigen vakgebied naar een landelijke titel. Voor zowel Handhaving als Paraveterinair ging Vonk met een podiumplek naar huis. De Brabanthallen vormden donderdag en vrijdag 20 en 21 maart de wedstrijdvloer voor veel instellingen, teams, leerlingen en studenten. Namens Vonk deden vanuit zowel het vmbo als het mbo drie teams mee. Bij het vmbo streden teams van Tuinontwerp & -aanleg, Economie & Ondernemen en Bloem en bij het mbo streden Handhaving, Bloem en Dierenverzorging in de Brabanthallen voor een podiumplek.

Team handhaving bestaande uit de 20-jarige Jacky van Woerkom uit Alkmaar en de negentienjarige Beau Bouma uit Julianadorp werden via sporttesten en diverse casussen uitgedaagd om het op te nemen tegen andere teams. Zelf een bus vol hooligans was bij Beau en Jacky, tweedejaars studenten van de opleiding Handhaver in Schagen, onder controle. Onder de bevlogen leiding van Sander de Boer en Jeroen Rodenburg vertrok het team Handhaving twee dagen daarvoor richting het Zuiden. Beau en Jacky gingen met de tweede prijs van Nederland naar huis. De 20-jarige Jolien Castien uit Zandvoort, vierdejaars studente Paraveterinair, dierenarts assistent, streed eerder dan the Finals in Brabant al om haar titel. Ze werd glansrijk tweede van Nederland. Pam van Dierverzorging eindigde na twee intensieve dagen op de landelijk vierde plaats en Iris van Bloem op de zesde plaats.

Beau en Jacky kregen een bus hooligans voor hun kiezen.
Afbeelding